Re: Jód
Treba si dať namiešať v lekárni jodovu tinkturu(2% JOD, 2.5% KJ V 50% ETYLALKOHOLE) alebo roztok Lugol.
Nie ste prihlásený. Prihláste sa, alebo zaregistrujte.
Sú tu informácie o hľadaní pravdy, to ale nezaručuje, že sú aj pravdou samotnou.
Stránky Predchádzajúce 1 2
Aby ste mohli prispievať, musíte sa prihlásiť alebo prejsť procesom registrácia.
Treba si dať namiešať v lekárni jodovu tinkturu(2% JOD, 2.5% KJ V 50% ETYLALKOHOLE) alebo roztok Lugol.
uz pouzivas tinkturu alebo Lugol, alebo len planujes?
Naposledy upravil: borko (2009-07-21 23:06:30)
Zajtra asi skočím do lekárne popýtať sa, či by mi to spravili.
Ako, bol si sa pýtať v lekárni?
Nebol. Odišiel som skôr z roboty, bol som úplne bez energie a ešte k tomu s bolesťami. Nemôžem brať nič, čo len trochu detoxikuje ortuť. Musím si dať pauzu.
A dnes? Ja idem asi zajtra do mesta sa na to pytat alebo si to rovno aj objednat...
Ivan, dnes som pytal v lekarni jodovu tinkturu a mi dal lekarnik Jodisol za 1.45€. Myslis, ze je to fajn?
RNG píše toto:
Kedze morske rastliny sa asi na Slovensku tazko zhanaju, spomenul som tu lacnu metodu dodavania jodu cez kozu(transdermalne) pouzitim 10 kvapiek jodovej tinktury raz za tyzden na spodok brucha alebo pod pazuchu. Jodova tinktura, co tu spominam je stara znama dezinfekcia(nie nova slaba=povidon jodu s 1% jodu), kde je 2% jodu a 2.5%KJ(jodid draselny) teda takto je to v priemere prepocitane na den asi 3 mg jodu, co je 20 krat odporucena denna davka, ale len 1/4 toho, co dostavaju Japonci v priemere v svojej strave.
Viem, ze na Slovensku ju nedostat, mozno najdes farmaceuta, ktory ti ju namiesa ak ma jod, KJ a 50% alkohol k dispozicii.
Mozno ju este najdes u veterinarov, lebo aj tu v USA sa na zvierata podobna zmes pouziva(videl som az 7% zmes, tj skoro 2x tak silnu ako stara znama jodova tinktura, ktorom mi za detstva natierali hojne odrete kolena a lakte.
Pozri http://rng.nazory.eu/jod
Od RNG:
Poslal som ti zopar vyskumnych literatur, ktore vysvetluju tu dnesnu dilemu o jode.
Povodne urcene davky boli v roku 1940 "superodbornikom" na zaklade jeho osobneho nazoru okolo funkcie stitnej zlazy, ktory bol samozrejme (bez dokladneho vyskumu s roznymi davkami jodu) uplne mimo. Vsetky literatury to prebrali a cely svet, okrem pobreznych narodov to "zozral". Kedze ale Japonci jedia hromadu morskych rastlin a ich prijem jodu je V PRIEMERE 85 nasobok toho, co sa dodnes mylne oficialne povazuje za maximalnu odporucenu davku, rozni vyskumnici zistovali ake davky co v tele spravia a samozrejme dospeli k zaverom, ze ovela viac jodu robi telu dobre(Japonci su najzdravsi a najdlhsie sa dozivajuci narod na svete, rakoviny, acne, cysty, problemy so stitnou zlazou su tam ovela zriedkavejsie, nez inde na svete.)
Pripojil som ti niektore z literatur., uz ani neviem ktore to su, pozri si.
Ja som sa uz davno rozhodol pridavat si extra jod, beriem ho ako kvapky tinktury, kde je jod a KJ(jodid draselny). Inac ta tinktura sa pouzivala skoro 100 rokov ako vyborne antiseptikum na kozu a dodnes je castou vojenskej vystroje na sterilizovanie spinavej vody.
Samozrejme medicky priemysel nema zaujem o vyliecenie, prevenciu a menej pacientov, tak sa snazili tuto uzitocnu latku odstranit z trhu.
Nasa zlata FDA nariadila na flasticky natlacit smrtky, aby zastrasili ludi, v Europe zmizli s trhu tieto kompletne a nahradil ich ovela slabsi a patentovany povidon jodu,, ktory uz nie je samozrejme jedly(povidone je polyvinylpyrolidone, plasticky polymer)
A dalsia stara forma jodu, Lugolovy roztok, bol FDA uplne zakazany aj v USA(dosledok zmluv o "zosuladeni standardov a rozhodnuti"podpisanych nasimi skorumpovanymi politikmi s WHO a komisiou Codex Alimentarius).
Za chvilu budeme muset kupovat jodovu tinkturu len na pouzivanie veterinarov, tak ako kupujem DMSO.....
scarlet | 27. května 2010, 09:13:16 | Upraviť | Odstrániť
kvalitná vodorozpustná netoxická forma jódu vo vysokej potencii, môžete si to natierať na kožu alebo aj užívať vnútorne:
http://www.iherb.com/Iosol-Formula-II-1
/4785?at=0
bežný anorganický jód je väčšinou sodium iodine alebo potassium iodine, tu píšu niečo viac o tom iosole a o ammonium iodide a prečo nepoužívať klasický lugolov roztok - minimálne vnútorne:
http://www.wellnessresources.com/produc
iodine.php
scarlet | 27. května 2010, 09:51:23 | Upraviť | Odstrániť
ja sa dnes cítim po dlhej dobe výborne, dala som si ráno 5 kvapiek toho iosolu a tento doplnok, obsahuje vysoké množstvo jiaogulanu:
http://www.iherb.com/Pure-Essence-Energ
/3199?at=0
Príspevky [ 11 až 20 z 20 ]
Stránky Predchádzajúce 1 2
Aby ste mohli prispievať, musíte sa prihlásiť alebo prejsť procesom registrácia.
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2.php on line 390
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2.php on line 1885
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2.php on line 2572
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2.php on line 2595
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2.php on line 2940
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2/Driver/mysql.php on line 924
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2/Driver/mysql.php on line 1190
Náš tip: Domény .cz; snehove frezy; Skoda YETI; facebook com; Vlastní diskuzní fórum; rychlý prachy; povinné ručení; hostováno na Stable.cz; nabytek ikea; praha zoo;