Tu uvádza Culter, že MSM skôr mieša ortuť v tele, než ju odvádza http://lymebook.com/blog/treatments/and
c/#more-74
Odpoveť Romana Hudeca (RNG):
Nuz ja neviem, viacere chelatory maju dost kratku zivotnost v tele, napr MSM sa vyvadza mocom pomerne rychle, takze ked na seba naviaze ortut, tak ju z tela vynesie vo velkych kvantitach, co sa da samozrejme merat v moci a stolici. Ci popritom nie su velmi velke detoxifikacne nasledky, tj ci sa z podkoznych tukov nedostane do krvi a usadi z nej v mozgu privela ortuti, to je mozne.
Ale napr ALA a MSM su prirodne zdroje siry a telo ich dostava v potravinach stale(teda v pripade ALA si ich aj vytvara) a otazka je len, kolko je uzitocne na chelaciu a kolko uz presiahne detoxifikacnu hladinu unosnosti.
Cutlera beriem len ako jeden zdroj,sice vyborny, ale nie ako mesiasa detoxifikacie. Pamboh je len jeden, my vsetci ostatni smrtelnici sme omylni.
A mylia sa aj nositelia Nobelovych cien.
Napr Dr Whittaker robi dodnes detoxifikaciu od ortute roznymi chelatormi, vcitane MSM, cilantra, roznych bylin, glutationu, selenu, ALA, NAC, dokonca aj ovocnymi kyselinami a EDTA, (hoci tieto su pomerne slabe a malo ucinne chelatory na ortut, ale spolupracuju s inymi) , tiez absorbentmi,zeolitmi atd. Ziadny z tychto nevylucil, hoci cheluju rozdielne ale maju rozne polcasy zivota, chelacnu ucinnost(afinitu) a vazbu(za akych okolnosti v krvnom obehu niekde inde v tele tu zachytenu ortut znova vypustia)
Lebo chelovana ortut ked obieha v krvnom obehu bez znovunaviazania niekde inde po case musi nevyhnutne vypadnut cez moc, pot, zlc atd.
Cez moc vypadavaju vodorozpustne male molekuly, cez zlc hlavne tukorozpustne velke molekuly a tie treba zo stien criev zotriet vlakninami a absorbovat do nich alebo inych absorbentov, inac sa dostane spat do cirkulacie.
Takze pri chelacii je dolezity aj dostatocne vysoky privod vody, tiez vlaknin a absorbentov.
Pridal som ti do balicka na zeninu adresu aj libru byliny mulungu, pre pripad, ze by ju niekto chcel gratis vyskusat. Pouzivas sa na depresie a rozne nervove problemy uz starocia, takze moze niekomu pomoct. Obsahuje vselico a hoci nebola spomenuta na detoxifikaciu od ortuti, mozno jeden z jej ucinkov na nervy je detoxifikacia, zatial este neobjavena. Caje z mnohych bylin su detoxifikatory a chelatory. A mnohe su aj antimikrobialne a tym potlacaju v tele rozne mikroby produkujuce aj neurotoxiny
Pozri na doterajsie data:
http://www.rain-tree.com/mulungu.htm
Mal som tu 4 balicky, povodne pre moje obchody ako novu vzorku, ale ked som ich zavrel, tak mi tu zbytocne sedia.Mozna vam sa zidu. Ja som vyskusal sam na sebe a zene caj a zda sa ze nas ukludnuje a zlepsi spanok. Nie je to ale silny prostriedok. Ale lepsi, ako nic.
Ivan, ja by som osobne byt tebou pouzil aj take trivialne veci, ako radim aj druhym, a sice selen, zinok, jod a probiotika. Totiz pri nedostatku urcitych veci v tele su rozne procesy ovplyvnene a prave tie mozu ovplyvnovat normalne detoxifikacne procesy, ktore vacsina ma dosatatocne. Je plno ludi s vyse 10 amalgamovymi plombami, ktori neprejavuju ziadne symptomy otravy ortutou.
. Tak isto by som bral nieco protiplesnove, ako lapacho, curcumin , kokosovy olej, oreganovy olej, totiz ked si mal v mladosti problem s plesnami, mozno ho mas aj teraz niekde v tele ukryty a plesne tak isto produkuju rozne neurotoxiny. Curcumin je zaroven protizapalovy a ktovie, ci tie depresie nie su spojene s roznymi zapalmi v mozgu. Pripadne aj rybaci olej, ten robi tiez hromadu dobreho na nervy
Tvoj problem nemusi byt ciste z ortute ale tam moze byt viacero zamoreni pritomne, ci uz tazke kovy, ci uz toxicke latky ako neurotoxiny z plesni a kvasnych kultur.. Toxiny mozu dokonca ovplyvnovat normalne procersy vylucovania, ktore su schopne u vacsiny ludi odstranit znacne mnozstva ortute denne, co v tvojom pripade zrejme nie je. Poskodenie moze byt permanentne alebo len docasne. Ak je permanentne, tak tam sa neda vela spravit len detoxifikovat inym sposobom, ale ked je poskodenie len docasne a trva pre aktivnu nakazu v tele, tam by sa dalo nakazu znicit(co je aj tak dobra myslienka) a mozno by bol normalny eliminacny proces aspon zosileny, ked nie regenerovany.
Dokonca to moze byt problem nedostatku urcitych enzymov-velmi specifickych, ktore sa nejak podielaju na odmorovani tela a mozno tie by sa dali nejak doplnit.
Nuz celkove tu vidim hromadu roznych moznosti, nielen chemikalie ako DMPS a DMSA, hoci tieto su lekarmi pouzivane na rychle odmorenie z otrav s ortutou. A to je este cely problem viacmenej len "v plienkach", lebo dat je este stale dost malo a clovek musi casto na sebe skusat vselico, ako pokusna mys ci morca. To je naozaj hanba na "lekarsku vedu"
Velmi by som bol zvedavy hlavne na tu kombinaciu DMSA a MSM, lebo DMSA je velka molekula a tazsie sa vylucuje, ale MSM sa presmykne vsade ako silne polarne rozpustadlo, vo vodnych roztokoch aj v tukoch ,aj sa vie vylucit rychle mocom v kvantitach.
Inac tuky su podstatne viac zamorene ortutou a inymi tazkymi kovami, ako ostatne casti tela, to je vidno aj napr na rybach, kde oleje a pecen maju daleko najviac ortute aj inych toxinov.
Mozno by aj lecitin ako emulzifikator tukov v tomto pomohol a ten sa dostane aj do mozgu. Odburanie zamorenych tukov by dalo moznost chelatorom v krvi absorbovat ortut, pripadne peceni vylucit v nejakej forme zamorenie zlcou.
Inac kazdemu radim pouzivat aj lecitin, lebo cisti zily a je dobry na nervy a mozgovu cinnost.
NAJVIAC ZO VŠETKÉHO MA ZAUJÍMA PRAVDA.