1

Téma: Obsedantno-kompulzívna porucha /OCD/

ivan: Mne sa stáva, že zamknem dvere na obchode , viem že som ich zamkol, ale nepripadá mi to dosť skutočné, tak ich idem skontrolovať.*
Prinutilo ma to zamysliet sa nad tym. Takze idem len tak strielat.
1. myslel som si, ze OCD /obsedantno-kompulzivne spravanie/ to su tie vtierave myslienky - je zalozene na jednoduchom chemickom principe. Tak ako to vysvetluju psychiatri - ked to proste spravis, si si tym isty, ale aj tak to musis overit. Pamatas si presne tu akciu, vies si ju predstavit, ale aj tak mas nutkanie to skontrolovat.
2. z tejto Ivanovej vety - otvorila mi novy nahlad na tuto zalezitost, ked to cloveku nepripada "dost skutocne"*. Ivan velmi zaujimavy pohlad na zamyslenie. Paci sa mi, ako si to sformuloval.
LEBO:
Teraz sa nam naskyta otazka, ci u nas je to klasicka obsedantno-kompulzivna porucha, alebo je to o tom, ze to cloveku nepripada "dost skutocne"*. Cize to citime nerealne. Tak ako niektore situacie - v ktorych si pripadame az neskutocne odtrnuty od reality. Ono, vyjadril si krasnu myslienku...

Este moja empriria - mne to krasne za par tyzdnov odladil SSRI liek zvany Sertiva. Avsak stiahli ho z predaja. Myslim, ze hocijaky SSRI liek /rozumej liek na serotoninovej baze/ vie tieto myslienky odstranit. Zalezi ale, ci ich brat tieto lieky. V urcitych obdobiach zivota - ked sa jedna o OCD - tak vdaka tymto liekom usetrime minuty, ci aj hodiny zbytocneho kontrolovania veci a vtieravych myslienok. Pri OCD sa jedna o uzkostnu poruchu.

ZÁVER:
OCD je jednym zo symptomov otravy ortutou. Uzkost ide ruka v rukave s OCD. Cize ci to potlacime nejakym serotoninom, aj tak nas to moze prepadnut o par rokov v podobe recidivy. Mne sa to zacalo vracat, ked som po 3,5 roku vysadil antidepresiva. Cize, je to stale v nas, ale potlacene. Hladajme preco. Moja odpoved pre dnesny vecer je vsetko-vysvetlujuca otrava ortutou z amalgamov

*Vrzala, Diskusia na temu ortut v ludskom tele, publikovane: 11.06.2009

zahmleny od roku 2006, posledný amalgam odstraneny 1.6.2009.... Detoxikacie zacala 15.6.2009 - cielene na tazke kovy. Pociatocna davka bola znizena dna 22.juna na 25mg kazde 3 hodiny.

2

Re: Obsedantno-kompulzívna porucha /OCD/

čiže ak sa vyliečiš, tak by to malo odísť, nie?

Dúfam, že to prežijem!

3

to su moje predikcie vychadzajuce z Cutlerovej knizky. Kedze je to priznak otravy ortutou, tak logicky z toho vyplyva ze ano.

zahmleny od roku 2006, posledný amalgam odstraneny 1.6.2009.... Detoxikacie zacala 15.6.2009 - cielene na tazke kovy. Pociatocna davka bola znizena dna 22.juna na 25mg kazde 3 hodiny.

4

Všetky psychické problémy čo mám, sú spôsobené toxínmi, takže keď ich vyplavím a oganizmus sa zregeneruje, nebude mať čo, psychické problémy spôsobovať. Ani teraz nevenujem psychickým problémom extra pozornosť, lebo viem, čo ich spôsobuje, preto sa nimi ani nezaoberám.

NAJVIAC ZO VŠETKÉHO MA ZAUJÍMA PRAVDA.

5

a nie je to porucha sposobena ortutou, ktora sa bude nahodou vracat?

Dúfam, že to prežijem!

6

Náhody neexistujú. Všetko funguje podľa určitého princípu, takže to čo ľudia volajú náhodou je určitý princíp, ktorý nevnímajú. Takže následky zmiznú spolu s príčinou.

NAJVIAC ZO VŠETKÉHO MA ZAUJÍMA PRAVDA.

7

Ta vec so zamkynanim ma potesila. Moj vecny problem. Isty cas som v kuse meskala do prace, lebo som sa vobec nevedela rozpamata ci som zamkla. Uplne som na seba zurila. Teraz je to uz lepsie, ale aj tak neviem, kde som zalozila aky spis. Proste akonahle zacnem robit inu cinnost, zabudam, co som sa naucila predtym.

8

Presne Danielka. Podob OCD je strasne vela. zazival som ich aktivne par rokov dozadu a viem, ze mi to zaberalo veeeeela casu neustalym kontrolovanim veci atd... a pod OCD sa mysli este vela rozdielnych vtieravych myslienok a hnusneho humusu. Ten mozog je uplne rozhaseny ortutou!!! cize sa necudujme, ze sa sprava ako PC ked dostane virus a zacykli sa..

9

obry den potrebujem pomoc uz nevladzem, myslim si ze mam ocd poruchu a som an pokraji zufalstva, ja mam svoje ritualy vsetky tieto ritualy suviasia s modlenim a s pracou. ako je napr. modleie kazdy pondelok 3 hodiny pred kostolom v nedelu a po omsi som veriaci a verim v Boha  verim ze mi pomaha ale uz nevladzem sa tolko modlit, dalsi moj ritualal v praci je ze musim ist na wc 8 krat a pocitat do styry aby to dalo sucet 32 a aby boloo delietelne 8 ja neviem reco je to tak zelam si zomriet, uz nevldazem zit taky zivot su nejake lieky ktore by mi mohli pomoct alebo nieco prosim pomozte mi.