11

Re: návšteva zubára

Poďme ale na to obkľukou. Je uzákonené, že sa amalgám nesmie odvádzať do kanalizácie. Dôvod? Znečisťovanie životného prostredia. Ak by sa amalgám nerozkladal vplyvom prostredia, tak by to nezakázali. Otázka znie: Je žaludočná kyselina vzhľadom na rozpad amalgámu slabšia ako prírodné prostredie?

NAJVIAC ZO VŠETKÉHO MA ZAUJÍMA PRAVDA.

12

Čo si myslite o tých bielych plombách? Hmmmm, či mi neviete poradiť?

Dúfam, že to prežijem!

13

O bielych plombách (plomba je nesprávny výraz, je od slova plumbum, čiže olovo) si nemyslím nič. Ale vzhľadom na to, že neviem odbúravať ortuť, je to lepšia perspektíva než amalgám. Aspoň si to myslím. Čas ukáže, či som mal pravdu.

14

Ak by mi zubár nechcel dať cement, tak by som mu povedal, že si na to pohľadám iného zubára.

15

Maďari sú v tomto ďaleko pred nami. Majú skupinu zubárov, ktorí sa venujú odbornému odstraňovaniu amalgámov.

16

borko napísal(a):

Čo si myslite o tých bielych plombách? Hmmmm, či mi neviete poradiť?

Broko, podla mna vsetko je lepsie ako amalgam. Aj ked biele vyplne su tiez svinstvo... ale urcite nie take ako ortut, kt. nam sposobila tento stav.

Cize hura systemom nahradzovat amalgamy hocicim, len nie zasa amalgamom. Iked tusim ze Ivan tvrdi, ze je lepsie, ked si tam das cement, aby sa zubok odvetraval... podla mna na tom az tak nezalezi a treba ich co najskor a v co najvacsom pocte nahradzovat!!!

zahmleny od roku 2006, posledný amalgam odstraneny 1.6.2009.... Detoxikacie zacala 15.6.2009 - cielene na tazke kovy. Pociatocna davka bola znizena dna 22.juna na 25mg kazde 3 hodiny.

17

Nedoprajete tomu cementu trochu ortuťovej "vône".

Ja neviem ako to je s tým cementom. To som prevzal od dr. Wust. Ja nie som chemik, ani fyzik, takže neviem, čo sa z amalgámov dokáže dostať do zuba a podzubia. Neviem ani to, či je lepšie nechať to odvetrať, ak sa to tam zažralo, alebo to zlikvidovať detoxikátorom. Takže robte ako chcete.

18

Prišiel som od zubára, urobil mi jeden veľký amalgám, kde som mal ešte aj kaz pod amalgámom... Ale tak tá odsávačka nebola nič moc, slabo ťahala, ževraj sa asi trochu upchala, tak dúfam, že sa to nejako veľmi neprejaví na mojom stave potom...
Ráno som si dal DMSA a este asi 2x ho zoberiem...

Dúfam, že to prežijem!