1

Téma: návšteva zubára

príspevky ohľadom zubov a zubára

Dúfam, že to prežijem!

2

Re: návšteva zubára

môj zubár nepoužíva cement, bude to hrozné, ak tam si tam dám rovno biele plomby?

Dúfam, že to prežijem!

3

inak, môj zubár povedal, že blomba sa skladá z 50% ortute, ale z tých ostatných 50% je tam pritomná ortuť tiež, a to v zastúpení 25% (v prášku, či ako), ale už neviem, ako to presne myslel

Dúfam, že to prežijem!

4

Keď zjeme amalgám, tak to "zvládne" kyselina rozložiť, alebo nie a vylúčime to vylučovacími orgánmi?

Dúfam, že to prežijem!

5

borko napísal(a):

môj zubár nepoužíva cement, bude to hrozné, ak tam si tam dám rovno biele plomby?

V živote som nepočul, že by zubár nepoužíval cement. To je základná provizórna výplň v zubarine. Neviem, či Ti to nehovorí len preto, aby zarobil. Na cemente ani vyvrtaní amalgámu nezarobí.

NAJVIAC ZO VŠETKÉHO MA ZAUJÍMA PRAVDA.

6

borko napísal(a):

Keď zjeme amalgám, tak to "zvládne" kyselina rozložiť, alebo nie a vylúčime to vylučovacími orgánmi?

zubár by ti povedal, že ho vyserieš rovnaký, aký si ho zjedol. Ale nemal by si ho vysrať do záchoda, pretože odvádzať ortuť do kanalizácie je trestné. Mal by si ho odovzdať na likvidáciu špeciálnym spôsobom. Aj zubári to tak robia. Povinne. Teraz som nemyslel to, čo vyserú, ale to, čo vyvrtajú atď.

7

hehe, ale neodpovedal si na otazku big_smile Logicky mi vychádza, že trochu sa tam asi rozloží, nie? big_smile

Dúfam, že to prežijem!

8

Borko, ked zjes amalgam, tak ho vykakas... aka kyselina v tele ti rozlozi kov? mozno nieco sa z toho uvolni, ale urcite sa ti nejaky vacsi fragment amalgamu len-tak nerozlozi v zaludku. to by sme potom mohli jest klince...

zahmleny od roku 2006, posledný amalgam odstraneny 1.6.2009.... Detoxikacie zacala 15.6.2009 - cielene na tazke kovy. Pociatocna davka bola znizena dna 22.juna na 25mg kazde 3 hodiny.

9

Osobne netuším, čo sa z prehltnutého amalgámu dostane do krvného obehu, ale niekde som dnes čítal, že dosť. Keďže sú ale aj protichodné názory, tak podľa aritmetického priemeru to je ani veľa ani málo. Pomohol som Ti, že?

10

Diky Ivan smile,
inak, ako s tými bielymi plombami, bude veľký problém, ak si ich tam dám hneď? Či čo sa vlastne musí odmoriť, zuby tiež? Ďakujem

Dúfam, že to prežijem!