Téma: návšteva zubára
príspevky ohľadom zubov a zubára
Nie ste prihlásený. Prihláste sa, alebo zaregistrujte.
Sú tu informácie o hľadaní pravdy, to ale nezaručuje, že sú aj pravdou samotnou.
Aby ste mohli prispievať, musíte sa prihlásiť alebo prejsť procesom registrácia.
príspevky ohľadom zubov a zubára
môj zubár nepoužíva cement, bude to hrozné, ak tam si tam dám rovno biele plomby?
inak, môj zubár povedal, že blomba sa skladá z 50% ortute, ale z tých ostatných 50% je tam pritomná ortuť tiež, a to v zastúpení 25% (v prášku, či ako), ale už neviem, ako to presne myslel
Keď zjeme amalgám, tak to "zvládne" kyselina rozložiť, alebo nie a vylúčime to vylučovacími orgánmi?
môj zubár nepoužíva cement, bude to hrozné, ak tam si tam dám rovno biele plomby?
V živote som nepočul, že by zubár nepoužíval cement. To je základná provizórna výplň v zubarine. Neviem, či Ti to nehovorí len preto, aby zarobil. Na cemente ani vyvrtaní amalgámu nezarobí.
Keď zjeme amalgám, tak to "zvládne" kyselina rozložiť, alebo nie a vylúčime to vylučovacími orgánmi?
zubár by ti povedal, že ho vyserieš rovnaký, aký si ho zjedol. Ale nemal by si ho vysrať do záchoda, pretože odvádzať ortuť do kanalizácie je trestné. Mal by si ho odovzdať na likvidáciu špeciálnym spôsobom. Aj zubári to tak robia. Povinne. Teraz som nemyslel to, čo vyserú, ale to, čo vyvrtajú atď.
hehe, ale neodpovedal si na otazku
Logicky mi vychádza, že trochu sa tam asi rozloží, nie? ![]()
Borko, ked zjes amalgam, tak ho vykakas... aka kyselina v tele ti rozlozi kov? mozno nieco sa z toho uvolni, ale urcite sa ti nejaky vacsi fragment amalgamu len-tak nerozlozi v zaludku. to by sme potom mohli jest klince...
Osobne netuším, čo sa z prehltnutého amalgámu dostane do krvného obehu, ale niekde som dnes čítal, že dosť. Keďže sú ale aj protichodné názory, tak podľa aritmetického priemeru to je ani veľa ani málo. Pomohol som Ti, že?
Diky Ivan
,
inak, ako s tými bielymi plombami, bude veľký problém, ak si ich tam dám hneď? Či čo sa vlastne musí odmoriť, zuby tiež? Ďakujem
Príspevky [ 1 až 10 z 18 ]
Aby ste mohli prispievať, musíte sa prihlásiť alebo prejsť procesom registrácia.
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2.php on line 390
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2.php on line 1885
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2.php on line 2572
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2.php on line 2595
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2.php on line 2940
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2/Driver/mysql.php on line 924
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2/Driver/mysql.php on line 1190
Náš tip: praha zoo | Skoda YETI | hostováno na Stable.cz | katalog nabytek | facebook com | rychlý prachy | Diskuzní fórum zdarma | povinné ručení | Registrace domény | snehove frezy |