Téma: Super Suhrn roznych nazorov na detox od Scarlet !

Tak toto je naozaj super clanok .Vsetko co vnom pises scarlet si myslim aj ja.

scarlet | 23. dubna 2010, 09:51:04
Mona, keďže problematika kovov a s tým súvisiace poškodenie zdravia je zložitá, žiadny univerzálny návod na detox nie je. Ja nepovažujem za moc správne tu teraz tlačiť len jeden smer detoxu aj keď v najlepšom úmysle. PRETOŽE NIKTO Z NÁS NEVIE, AKÉ ZDRAVOTNÉ PROBLÉMY MÁ TEN DRUHÝ ČLOVEK a či všetky naozaj súvisia s ťažkými kovmi. Osobne si myslím, že Cutler je veľmi pomalý a možno v pohode u málo toxikovaných ľudí a napr. detí. Ale napr. už DMSA podávané intravenózne je zaujímavé, len zdroj DMSA ampuliek je veľmi obmedzený. DMPS som na toto fórum priniesla lebo z toho, čo som o ňom prečítala, som bola presvedčená, že detox značne urýchli a to si aj myslím a hlavne, keď som tu videla ľudí, čo robia cutlera v tej dobe už pol roka a bez nejakých väčších výsledkov. To, že zdravotný stav sa až tak radikálne u niektorých nemení s výnimkou možno Peťa, je práve tým, že tie ostatné problémy buď moc nesúvisia s kovmi alebo súvisia s poškodeniami, ktoré ortuť za tie roky urobila a orgány alebo žľazy sa nevedia tak rýchlo dať do poriadku alebo sú tam aj iné zdravotné problémy. Na tomto fóre je ešte príliš málo ľudí, ktorí majú skúsenosti s DMPS a možno okrem Peťa a Loly sa do konečného zdravia nikto z nás ešte nedostal, Peťo tvrdí, že už si myslí, že je za polovicou. Ja to o sebe rozhodne tvridť nemôžem, aj keď niektoré veci sa už poriešili, iné sa u mňa zase zhoršili, ale celkovo sa môj stav zlepšil. Či najskôr DMSA alebo DMPS, všeobecne sa doporučuje v prvej fáze DMPS a na jemnejšiu cheláciu na záver DMSA ale sú aj opačné názory. Tvrdiť, že toto teraz funguje takto, lebo mne je teraz fajn a dávať to ako univerzálny návod, max. to môžem prezentovať ako vlastnú skúsenosť. Ja viem, že ľudia by tu chceli presný postup detoxu alebo aj rovno nejaký zoznam bodov a všetkých doplnkov, aby sa uzdravili, takto jednoducho ako prečítať si manuál ku kávovaru, to nefunguje.
Inak prekladať leták k DMPS - ktorý je určený pre akútne otravy ortuťou, alkoholového delíria, akútnej otravy arzénom, ten leták tu už preložený bol z ruských lekární, stačí zadať unithiol do ruského googla. Má potvrdiť, že Peťov postup megadáviek DMPS injekcií je správny? Možno správny je a možno niekomu tento postup aj ublíži, to nevie z nás nikto. Na zahraničných fórach sa chronická otrava ortuťou detoxikuje pomaly, na začiatku intenzívnejšie, ale, čo som čítala, tak u chronickej otravy bol intenzívny detox tak DMPS injekcia 2-3x do týždňa. Myslím, že nápad rozdeliť DMPS injekcie na štýl Cutlera je určite dobrý a bezpečnejší ako jednorázové DMPS injekcie raz za dlhú dobu. Menšími dávkami a vyrovnanou hladinou chelátora v krvi po dobu 3-4 dní si myslím, že telo viac vylúči ako jednorazovým šokom raz za dlhú dobu, toto sa môže dosiahnúť aj tabletkovým zorexom podľa Cutlera aplikovaným častejšie, napr. 2-3 x do mesiaca, už aj to je v podstate intenzívny detox.
Každý, kto vezme svoju liečbu do vlastných rúk, sa musí stať tak trochu sám sebe lekárom, naučiť sa pozorovať, zbierať informácie a zvoliť detox, o ktorom si myslí, že je pre neho najlepší. A čím viac sa človek cíti horšie a čím dlhšiu dobu, tým intenzívnejšie by sa mal venovať detoxu, aby sa naozaj nedostal do stavu, kedy už nebude ani funkčný a schopný si zarobiť peniaze, postarať sa o seba. Nie každý má okolo seba sieť príbuzných a známych, ktorí ho zachytia. Ja som mala obrovský strach z toho, že sa do takéhoto stavu dostanem, lebo ja žijem sama od 17-tich a moc rodiny okolo seba a ani priateľov nemám. Ja som ani doteraz nikdy nemala v podstate nejakú normálnu stabilnú prácu a keď som aj konečne zohnala prácu, ktorá bola atraktívna, ja som to tam fyzicky nezvládala - zdravotná sestra v nemocnici, vybavila som si to vo Viedni a po troch mesiacoch som bola fyzicky úplne na dne a musela som dať výpoveď, 12-hodinové šichty som absolútne nezvládala.