Téma: Test nadobliciek a stitnej zlazy od SCARLET

scarlet | 16. dubna 2010, 21:25:20
Ten samotný test je jednoduchý. Ja si plánujem urobiť ten teplotný test, nemám teraz pri sebe baterku, aby som si testovala reakcie očných zreníc a ani kvalitný tlakomer - tie zvyšné dva testy, ten teplotný test sa mi zdá fajn. Meria sa teplota 3x za deň, prvé meranie asi 3 hodiny po zobudení, potom o ďalšie tri hodiny a zase o tri hodiny. Takže ak sa zobudíte dajme tomu o 7 ráno, prvé meranie o 10 hod, druhé meranie o 13 hod., tretie meranie o 16 hod. Nemeriať priamo po nejakej fyzickej námahe, strese alebo po najedení, počkať 20 min., kým sa telo skľudní. Vždy na konci dňa vypočítate z týchto troch teplôt priemernú teplotu, takto to robíte aspoň 5-7 dní. Najlepší je na to klasický ortuťák, ale ak ste ho už z domu vyhodili, tak použiť na meranie, čo máte.
Interpretácia testu:
Ak vaša priemerná teplota je premenlivá zo dňa na deň viac než .2 až .3 (myslia farenheity), čiže jedeň deň napr. priemerná teplota 96,3 a ten ďalší 96,7 (odchýlka o štyri desatinné čísla-už naznačuje stres nadobličiek) , potrebujete adrenálnu podporu.
Ak je premenlivá ale priemerne nízka, potrebujete adrenálnu a aj thyroidnú podporu. Ak je premenlivá ale priemerne 98,6, potrebujete len adrenálnu podporu. Ak je stabilná ale nízka, potrebujete viac thyroidnú podporu, nadobličky sú fajn.

Ak teplota lieta a sú teplotné rozdiely, či už v priebehu dňa alebo zo dňa na deň, znamená to, že nadobličky sú vystresované, čo sa prejavuje častou zmenou teploty aj niekoľko krát za deň. Adrenálna únava znamená, že človek ťažko zvláda stres, s podporou nadobličiek by sa tie teplotné rozdiely mali zmenšovať.
Všeobecná nízka teplota tela naznačuje nízke metabolické obrátky a je potrebné podporiť štítnu žľazu.

Napr. sa robí pulzný test na alergie potravín, zjete potravinu a zmeriate si pulz (predtým samozrejme svoj pokojový pulz), ak sa zmení, zrýchli, znamená to, že je tam alergická reakcia. Toto je možno niečo podobné.

Ja som ten test detailne neštudovala, zajtra si to pozriem viac, dnes už na to nemám energiu.

Re: Test nadobliciek a stitnej zlazy od SCARLET

scarlet | 16. dubna 2010, 23:52:49
Vyskúšajte si ten zrenicový test, ma zaujíma, aké máte reakcie, ja mám podľa neho adrenalínovú dysfunkciu (beriem samozrejme s rezervou), som vyhrabala baterku a som to skúšala. Princíp je jednoduchý, postavte sa v tmavej miestnosti pred zrkadlo a zasvieťte si do očí po dobu asi jednej minúty, nie priamo spredu ale zboku a pozorujte reakcie zrenice, pri normálnej funkcii nadobličiek sa zrenica stiahne a zostane zmenšená, pri dysfunkcii sa v priebehu asi 30 sekúnd začne zrenica zase zväčšovať, ako keby tak pulzuje, zväčšuje sa a zmenšuje v snahe zostať zmenšená ale nedarí sa jej to. Tu je dobré video na to:
http://www.youtube.com/watch?v=OAkftY6BZS0