Téma: Scarlet O nadoblickach a ich podpore
a regeneracii
scarlet | 16. dubna 2010, 10:03:07
ja som stále váhala, či tie výťažky zo žliaz užívať, ale idem to skúsiť, hlavne, keď som čítala o tom, že sú ľudia, čo to berú celoživotne napr. s tou poruchou štítnej žľazy, minimálne sa chcem otestovať, či tam bude môj problém
--------------------------------------------------------------------------------
scarlet | 16. dubna 2010, 09:58:30
jeden veľmi drahý liek, čo tu raz Ivan dával tie stránky na chronickú únavu, už neviem jeho názov, používa práve nejaké aminokyselinové peptidy z pečene a tie sa dávajú injekčnou formou, veľmi často sa napr. u pacientov s rakovinou v rámci prírodnej terapie používali výťažky z mladej pečene hovädzieho dobytka, aj keď si kúpite tráviace enzýmy, časť z nich je rastlinného pôvodu a časť sa získava zo žlče a pankreasu hovädzieho dobytka
--------------------------------------------------------------------------------
scarlet | 16. dubna 2010, 09:54:45
o výťažkoch zo žliaz mi napísal Roman Hudec pred mesiacom, keď ma tá téma adrenal fatigue zaujímala toto:
"Zialbohu nepasterizovane, tj surove vytazky z roznych zvierat nie su celkom bezpecne, lebo sa s nimi mozu prenasat rozne zoonoticke choroby.
Pokial ale idu normalne cez traviaci system, nasa prirodzena obrana si s nimi vie pomoct ,ale ked sa podavaju injekcne, to je uz celkom iny problem.
Takze bezne su to vlastne surove zivocisne produkty,schvalene ako neskodne potravinove doplnky, s tymi istymi kriteriami na bezpecnost, ako potraviny.
V pripade liekov tomu ale tak nie je, tam sa urcite mnozstvo skodlivych nasledkov pripusta."
Osobne mam radsej rastlinne vytazky, lebo u tych je moznost prenosu mikrobov podstatne nizsie, totiz aj ked rastliny maju tiez svoje mikroby, tie su extremne zriedkavo na nas prenosne-prakticky nikdy."
scarlet | 16. dubna 2010, 09:34:02
výťažky zo žliaz
výťažky zo žliaz nie sú štandardizované na obsah hormónov, ale spravidla, keďže u ľudí zaberajú obsahujú hormóny, enzýmy a všetko to, čo vlastne žľazy obsahujú, kedysi sa predpokladalo, že tráviacim procesom sa tieto látky zničia ale nie je to tak, takže ak užiješ výťažok z nadobličiek, mal by si prijať aj isté množstvo hormónu kortizolu, sú aj také výťažky zo žliaz - o niečo drahšie, ktoré sú už štandardizované aj na obsah kortizolu, keď užiješ výťažok z podmozgovej žľazy, tiež by si vlastne mal prijať aj nejaké hormóny a látky obsiahnuté v tejto žľaze, je dobré si vybrať taký produkt výťažkov zo žliaz, o ktorých ľudia na fórach o adrenálnej únave referujú, že im zaberajú, lebo nie všetky sú dobré - čiže obsahujú dostatok kortizolu a iných hormónov, práve preto, že väčšina z nich nie je štandardizovaná na obsah, aj ľudia s hypotyreózou užívajúci výťažky zo štítnej žľazy si vedia tým úplne nahradiť syntetické hormóny - čiže tie výťažky musia obsahovať hormóny štítnej žľazy
1. najbežnejšia forma ale aj s kopou vedľajších účinkov sú syntetické hormóny, napr. ženská antikoncepcia
2. druhá o niečo lepšia verzia sú bioidentické hormóny - podáva sa tak estrogén, progesterón, testosterón... to patrí výlučne do rúk lekára
3. tretia forma sú výťažky zo žliaz - tie sú v najprírodnejšej forme s kopou ďalších látok ako enzýmy a pod. - sú spracované za surova vymrazovaním, človek sa moc nemá šancu nimi nejak predávkovať, touto formou sa podávajú hlavne adrenálne výťažky, výťažky zo štítnej žľazy, na imunutu - z thymusu...
ďalej je možné napr. u adrenálnej únavy podávať ešte hormóny ako DHEA alebo pregnenolon... ale s hormónmi treba všeobecne opatrne, má to už aj vedľajšie účinky, preto mne sa zdá lepšie brať komplexný výťažok, ktorý sa môže brať aj dlhodobo
4. na podporu hormónov sa používajú ďalej rôzne byliny, z ktorých si telo dokáže vyrobiť vlastné hormóny ako napr. wild yam - u žien progesterón - táto cesta u mňa nezaberá, som brala snáď všetky ženské byliny na podporu hormónov a výsledok nula, len mierne zmiernenie PMS
5. najlepšie riešenie - odstrániť príčinu prečo žľazy nefungujú - toxické kovy, infekcie, choroby... ak to nejde, alebo je to dosť problematické, ťažké kovy vedia úplne zničiť žľazy a hormonálny systém, tak čakať na to, kým moje žľazy budú zase pracovať, je lepšie ich asi podporiť
inak tá brain fog môže byť u otravy ortuťou spôsobená nielen kovmi ale práve aj zlyhávaním funkcie žliaz
Naposledy upravil: Peter-enneagram (2010-04-16 19:29:33)