Téma: Scarlet o informaciach a odbornikoch na TK
scarlet | 3. dubna 2010, 15:43:35
nehypochonder, fero... tých kníh o chelácii a problematike ťažkých kovov bolo napísaných už desiatky a mnohé z nich sú dobré, podľa mňa jednoznačne najlepšia Dr. Joachim Mutter - Gesund statt chronisch krank, ja mám takých kníh doma aspoň 10, ale aj tak človek musí toho prečítať veľmi veľa nielen veci okolo kovov, kým sa dostane do fázy, že je schopný aj na sebe experimentovať a skúšať nejaké nové postupy (predtým musí toho dosť naštudovať, aby napr. dokázal aj spochybniť skostnatelé názory niektorých lekárov a odborníkov), musí čítať aj iné fóra, ako to robili ľudia, ktorí už sú z toho vonku. Keď viete jazyky, je to ešte ľahšie. Vy to máte jednoduché, vám stačí si toto fórum prečítať aj od začiatku, je tu kopec informácií, jedna kniha by nikdy nepoňala to kvantum informácií (už len čo sa týka samotných doplnkov výživy a rôznych detoxikátorov) a každý jeden autor, ktorý sa zaoberá cheláciou, tam viac-menej len prezentuje svoj prístup k problematike, máloktorá kniha je písaná z rôznych uhlov pohľadu, možno tá od Dr. Muttera a máloktorá kniha vám poskytne také informácie, že pichajte si dmps s.c. alebo i.v., alebo si môžete zohnať lacné dmps aj z Ruska, to v žiadnej knihe nenájdete, to musíte pracne hľadať po fórach, alebo na to prísť sami, v Nemecku je chelácia len v rukách lekárov, preto sa tam všetci spoliehajú viacmenej len na to, čo im povie ich terapeut a každý jeden lekár má k tomu ešte svoj prístup, jeden vám doporučí dmsa, ďalší jednu injekciu dmps do mesiaca... problém chelačnej terapie je v tom, že u každého to nefunguje rovnako a nedá sa uviesť nejaký univerzálny paušálny recept ako to presne robiť, preto je to skôr cesta skúšania, u nás na to lekári ešte nie sú špecializovaní, preto my to robíme ako samouci, z toho, čo sme si prečítali, ale vy to tu už máte, chce to len kopec času a čítať. Podľa mňa nemá až tak zmysel prekladať Cutlera, resp. je to kopec práce a zase je to len pohľad a názory jedného odborníka a ešte je to kniha 10 rokov stará, čiže nie práve najaktuálnejšia, ale možno ako úvod by to zlé nebolo ale veď, kto vie po anglicky (dnes sú už aj prekladače) tak si o Cutlerovi nájde na nete toho habadej. Keďže my nemáme žiadne objektívne testy k dispozícii, nemôžeme ani nejak objektivizovať naše skúsenosti a postupy, len subjektívnymi pocitmi... a na subjektívnych pocitoch sa moc informácie pre druhých staviať nedajú aj keď samozrejme, keď napr. Peťo napíše, že dnes sa cíti super, pre neho samotného to obrovský význam má a má to význam aj pre ostatných tu na fóre, je to v podstate taký stimul v tom pokračovať, zase až také tápanie, aj keď nemáme v rukách presné diagnózy to nie je, keď niekto reaguje búrlivo na chelačnú terapiu, tak tam tie kovy v pozadí asi budú, otázne je, už len aký postup zvoliť a či je to jediný problém, ktorý ten človek má. Ak už by chcel niekto písať knihu, tak je dobré mať výsledky nejakých testov, vyšetrení, a byť si istý diagnózou, lenže to my nie sme, lenže čo keď na Slovensku je problém aj bežný vylučovací test s DMPS,na Slovensku je problém aj zohnať vôbec DMPS.