Téma: DMPS do svalu ,do Zily pod kozu -aka je Ucinnost DMPS

scarlet | 23. března 2010, 16:20:20
zo svalu sa to uvolňuje pomalšie, sval pôsobí ako taký depot - rezervoár, z ktorého sa daný liek postupne uvoľňuje, keď to pichneš do žily, cez krvné riečište sa to okamžite dostáva do celého tela, preto sa napr. drogy pichajú do žily, je to okamžitý efekt, ja osobne mám takú averziu voči svalovej aplikácii, je to aj také bolestivejšie, aspoň pre mňa
výhoda dmps je, že sa môže pichať do svalu, do žily, podkožne, sú lieky, ktoré sa môžu pichať len do svalu, väčšinou nejaké olejové suspenizie, tie sa nesmú do žily

Re: DMPS do svalu ,do Zily pod kozu -aka je Ucinnost DMPS

ohľadom farmakokinetiky a polčasu rozpadu dmps som našla toho veľa, napr.:
Po orálnej dávke sa DMPS z tráviaceho traktu rýchlo absorbuje prostredníctvom difúzie. V pokusoch na zvieratách sa absorbovalo 30-60% podaného DMPS. Najvyššie koncentrácie v plazme boli u ľudí zistené po 3,7 hodinách. DMPS sa rýchlo a prevažne v oxidovanej forme vylúči obličkami do moču, polčas rozpadu predstavuje u ľudí po podanej intravenóznej dávke len okolo jednej hodiny.
Výskumy na ľuďoch ukazujú, že už po 30 minútach 80% aplikovaného IV DMPS sa nachádza v oxidovanej forme v krvnej plazme a po 12 hodinách už nie je dokázateľný žiadny pôvodný, to znamená redukovaný DMPS.
Po intravenóznej injekcii dosiahlo DMPS nezávisle od podanej dávky najvyššie koncentrácie v plazme a v obličkách. Vyššie koncentrácie boli namerané tiež v koži. V ostatných orgánoch, obzvlášť v mozgu boli namerané len veľmi malé množstvá. U ľudí bolo 90%, u zvierat a potkanov 70% DMPS naviazané na proteíny v plazme. Táto väzba však nebola veľmi pevná. Z výskumoch na potkanoch sa odhaduje, že DMPS sa najskôr dostane do medzibunkového priestoru ako medzitransportného priestoru.
Pokusy in-vitro však dokázali, že DMPS dokáže preniknúť membránou do ľudských červených krviniek pravdepodobne prostredníctvom aniónového transportu.
DMPS je predovšetkým vylučované obličkami. Zatiaľčo pol hodinu po orálnej aplikácii ešte asi 20.6% resorbovaného DMPS bolo v krvi nezmenené, po 12 hodinách už žiadne nezmenené DMPS nebolo dokázateľné.
Aby sa dosiahla účinnosť IV DMPS podávania, treba orálnu dávku zvýšiť asi 2,5x. DMPS je efektívne hlavne nielen svojou afinitou k Hg ale tým,že vytvára s ňou pevné väzby.

Peťo, tých informácií je tam strašne moc a napr. doteraz presne vôbec nie je objasnené akým spôsobom DMPS ortuť z tela vylučuje, odhaduje sa, že sa to deje organicko-aniónovým transportom (ani neviem presne, čo to je, resp. nemám silu po tom pátrať teraz) Preberalo sa tam napr. že u akútnych otráv sa dokázalo o niečo efektívnejšie podávanie menších množstiev DMPS v častejších dávkach, u chronických môžu byť aj tie jednorazové vyššie dávky.
Tieto informácie mám z knihy od toxikológa Daunderera, z ktorého všetci čerpajú a na konci doporučuje pri chronických otravách podanie jednej DMPS injekcie raz za šesť týždňov.

Peťo... ja tie informácie nemám v hlave, len som to preložila z jedného dokumentu a knihy od Daunderera, ale podstatné je, že viem, kde tie info hľadať, keď ich treba smile, v hlave všetky blbosti nosiť nemusím, skôr sa ich snažím odtiaľ čo najviac vyhadzovať.
S tým selénom Ti kľudne môžem objednať, ale najbližšie budem robiť objednávku z Ameriky asi tak o tri týždne, už som sa teraz finančne totálne prečerpala na doplnkoch. Môžem Ti objednať jedno celé balenie, je tam toho ale dosť 100 tabliet - 250 mg alebo Ti odsypem polovicu, mne stačí toho anorganického aj polovica.
Inak dnes mi intenzívne vŕtalo v hlave ako často si tie injekcie podávať a akou cestou... tak som sa vŕtala na fóre a našla som tam zopár zaujímavých skúseností ľudí. Takže pri chronickej otrave si myslím, že je lepšie podávanie dmps asi do svalu, než do žily, z toho svalu sa to uvolňuje pomalšie a nepôsobí to tak razantne. U akútnych otráv je naopak výhodné podávanie do žily, kedy treba čo najrýchlejšie posťahovať voľnú ortuť. Oni to pichajú do tej žily lekári hlavne aj kvôli tým vylučovacím testom, ktoré sú na to tak nastavené. Práve pri chronickej otrave má väčší význam, keď sa to dmps "deponuje" uloží vo svale alebo v tuku (v prípade podkožnej injekcie) a odtiaľ sa pomaličky uvolňuje a možno má tak aj väčšiu šancu povyťahovať z tkanív tú zažratú ortuť. Dokonca práve pri IV aplikácii, kedy je ten nástup veľmi rýchly, je aj práve vysoké to riziko alergie na DMPS. Potom som premýšľala, či celú ampulku naraz aplikovať alebo si ju rozdeliť na viac dávok, napr. tri dni za sebou po ca 1,6 ml, jedna ampulka má 5 ml, to mi príde tiež logickejšie, nakoľko DMPS podľa toho, čo som dnes čítala o tých polčasoch rozpadu, sa veľmi rýchlo vylučuje z tela preč, možno takéto menšie ale častejšie dávky by boli pre telo šetrnejšie a v konečnom dôsledku účinnejšie. K tomuto som našla aj dva zaujímavé príspevky. Jedna si tam pichá podkožne DMPS každý druhý tretí deň do brucha v malých množstvách okolo 0,5-1 ml a píše, že má s tým výborné skúsenosti a nemá také nepríjemné symptómy ako pri IV aplikácii.

scarlet | 26. března 2010, 21:06:17
Klinghardt opakovane píše vo svojich materiáloch o jednom prípade, preložím doslova, čo tam píše:
"Krátko tu popíšem jeden prípad, bol to môj objav, ktorý som urobil pred desiatimi rokmi:
- Keď sa robí detoxikácia ťažkých kovov, vždy sa predtým dmps podávalo vnútrožilovo. Študovaním materiálov sme sa ale dozvedeli, že otrava ortuťou, predovšetkým u neurologických pacientov, je práve veľmi často v nervovom systéme čreva.
Vieme, že 95% serotonínu sa netvorí v mozgu ale v čreve.
To znamená, že všetky tie tzv. hormóny dobrej nálady, noradrenalín, neurotransmitery, ktoré súvisia s pocitom, že človek sa cíti príjemne, sa z väčšej časti tvoria v čreve a nie v mozgu, to je hlavne v povedomí ľudí a tento názor treba zmeniť.
Položil som si potom otázku, či otrava ťažkými kovmi môže sídliť nielen v mozgu ale aj v čreve?!? Potom som jednoducho použil metódu, ktorá sa často aplikuje v neurálnej terapii a DMPS namiesto IV som aplikoval subkutánne do brucha.
Tu je jeden prípad, ťažkootrávený zubný lekár s neurologickými príznkami. Pichli sme DMPS do žily a vyšli len 2ug ortute na liter v moči, to je veľmi malé množstvo. Potom som mu pichol do brucha subkutánne DMPS a vyšlo cez 1500uq ortute=1,5 mg a toto množstvo ortuti v moči, keby niekto vypil, tak by určite zomrel. Toto vyvolalo množstvo 0,5ccm DMPS, čo mnohých lekárov musí privádzať do úžasu, pretože normálne sa podáva množstvo 5ccm (5ml), to je takmer homeopatické množstvo dmps, ktoré bolo jednoducho pichnuté do brucha a cez neurologické reflexné cesty transportované cez nervy do miechy, z miechy do brušných orgánov a zase naspäť a v priebehu 24 hodín sa uvoľnilo toto nenormálne množstvo ortuti"
Inak na tom fóre práve aj Dr. Mutter doporučoval dvom ľuďom pichať DMPS podkožne do brucha, tí ľudia si to potom môžu aj sami pichať častejšie a nemusia kvôli každej injekcii chodiť k lekárovi.

scarlet | 26. března 2010, 21:20:10
Inak aj pri iných liekoch som našla skôr odkazy typu, že pri akútnych problémoch do žily, pri chronických je výhodnejšie podanie do svalu a pomalšie a dlhšie uvoľňovanie liečiva a tým pádom jeho dlhšie zotrvanie v tele. Ja som si bola dnes nakúpiť ihly na podkožnú aplikáciu a nabudúce to urobím tak, že si dmps ampulku rozdelím na 3-4 dávky a budem si to pichať 3-4 dni po sebe a potom pauza, dĺžka pauzy podľa toho ako budem na to reagovať. Ešte je tu problém sterility s otvorenou ampulkou, ja to urobím tak, že vatový tampón namočím do benzinalkoholu a priložím na ampulku a prelepím páskou, je to len podkožne, tak to zase nemusí byť 100%. Ja keď si dám tú celú ampulku DMPS do žily, ja som z toho vždy tri dni hotová, teraz to už bolo síce o dačo lepšie ale cítim sa stále dosť mizerne, podľa mňa je logickejšie sa riadiť tým princípom Cutlera ako sa dáva každých 8 hodín dmps, tak aj dmps jednoducho aplikovať injekčne na viac krát v menších dávkach, aby tá aktívna nezmenená forma DMPS bola v tele čo najdlhšie. Tá žena, ktorá si to tak pichá do brucha, písala, že ten sírny zápach moču sa pri subkutánnom pichaní objavuje až o nejakých 8 hodín, ale ona si pichá aj malé množstvo a vychádza z toho, že ten tuk v bruchu pôsobí práve dobre ako rezervoár.