1

Téma: chlorella

Ivan | 18. března 2010, 11:37:39 | Upraviť | Odstrániť
Ako by ste sa vyjadrili k tomuto?

I read in Andy's book (pg 129) that chlorella and other algae are
contradicted in mercury toxic people. I also see many detox
protocols emphasize using chlorella--my understanding is that
chlorella binds mercury in the gut thereby supporting elimination.

This is not correct. I am sorry that "scientific medicine" is so full
of groundless superstitions since this abuse of the word "science"
hurts so many people.

So why is chlorella not good.

Chlorella does not bind heavy metals much better than you do, so it
only stirs them around.

It is an observed fact that many people become severely worse using
chlorella for "detox."

While chlorella does not bind mercury and other heavy metals any
better than your body, it DOES bind them better than rocks, soil and
water so there is a substantial risk of GETTING TOXIC from eating
contaminated chlorella. I have seen numerous tests where someone
suddenly shows up with this or that heavy metal after using chlorella
when they did not have any conceivable other source of exposure.

"lot analyzed" chlorella isn't safe from the above problem because the
lot may be a whole pond full, while the contaminated stuff may be
growing on a particular rock so that a few bottles are bad but the
whole lot, on average, is OK.

One of the specific ones I saw was a woman whose hair bismuth went
from not detected to more than +2 standard deviations in a few months
while taking chlorella. That particular chlorella was grown in the
area of germany where they mine bismuth. She otherwise had no
exposure. The lot analysis said the chlorella was fine, but there was
no other possible source and she got a LOT of it in her (and got a lot
worse taking the chlorella).

Chlorella is especially bad for people with high "sulfur."

Chlorella does not in any way assist with or accelerate detox. There
is absolutely no benefit to using it, so there is no point in taking
the risk of it making you worse.

Andy

NAJVIAC ZO VŠETKÉHO MA ZAUJÍMA PRAVDA.

2

Re: chlorella

Ivan | 19. března 2010, 07:34:35 | Upraviť | Odstrániť
Z toho čo píše Andy som pochopil, že chlorella lepšie viaže toxické látky než okolie, v ktorom sa pestuje, ale príchodom do tela ich trávením uvoľňuje.
Píše: Zrazu sa ukáže s tou či onou heavy metal po použití Chlorella keď nemala žiadny predstaviteľný iný zdroj expozície.
Píše, že vlasy žiadnu expozíciu pred užívaním chlorely nevykazovali.
Ja neviem, ako to Andy myslel, ale viem, že ak telo slabo niečo vylučuje, tak to vo vlasoch nie je. Takže si viem celkom dobre predstaviť, že sa ten bizmut začal v zvýšenej miere vylučovať práve uvoľnením už usadeného bizmutu. Neviem, aký je výzkum na túto tému, ale muselo by byť klinicky dokázané, že usadený bizmut sa vylučuje rovnako dobre, ako uvoľnený. Nič o tom neviem, takže toľko. Logicky mi ale pripadá, že uvoľnené veci sa ľahšie vylučujú ako zažraté, obrazne povedané.

Ivan | 19. března 2010, 08:06:59 | Upraviť | Odstrániť
Inak je pravda, že chlorella môže byť dvojsečná zbraň, pokiaľ sa nepestuje v dostatočne čistej vode. Zoberte si fakt, že aj v pitnej vode s nachádza určité množstvo ortuti, olova či iných škodlivín. Ak to na seba chlorella naviaže, tak to potom zjeme. Ideálne by bolo prvú chlorelu pri pestovaní použiť na vyčistenie vody a druhú v takto vyčistenej vode pestovať.

3

scarlet | 18. března 2010, 13:09:23 | Upraviť | Odstrániť
to je versus cutler a iní ako Klinghardt a pod., ktorí chlorelu propagujú... môj osobný názor je taký, že v tomto s Cutlerom úplne nesúhlasím, že chlorela len rozvíri a nič neviaže, chlorela a vôbec riasy sú plné vitálnych látok, obsahujú chlorofyl, sírne aminokyseliny, RNA, DNA, B12, kopec vitamínov a minerálov, už len tento komplex určite napomáha pri detoxe, všeobecne zelené rastliny, hlavne šťavy z nich ako jačmeň, rôzne divokorastúce rastliny, riasy majú veľmi dobrý detoxikačný efekt, aj práve kvôli obsahu prírodnej síry, je to komplex, ktorým sa živia v podstate primáti, tí konzumujú hlavne zelené rastliny, plody ako ovocie len sezónne, skúmať izolovane nejakú vlastnosť týchto látok a potom na základe nej vyhlásiť, že tento produkt nie je vhodný na detox, sa mi moc nezdá. Jediný problém chlorely je možná kontaminácia. Ja osobne som zástanca týchto superfood a aj jedenia rias, pretože izolované látky nikdy nemajú ten potenciál účinnosti ako keď je to priamo v tom prírodnom zdroji s kopec ďalších spolupôsobiacich látok. Napr. už len samotný chlorofyl sa používa pri otravách, zápaloch, je výborný na anémiu. Cutler je chemik a tie veci podľa mňa často popisuje a redukuje len čisto na úroveň nejakej chemickej reakcie a neberie do úvahy človeka ako holistický komplex, keď to tak moderne pomenujem.
Ako je možné, že Klinghardt má s chlorelou také úspechy...? Takže aj táto cesta nejak fungovať musí. Ja som napr. úplne prestala jesť ryby práve z dôvodu možnej kontaminácie ťažkými kovmi ale tie riasy pokiaľ kupujem od renomovaných firiem, myslím, že aspoň ako taká istota by tam mala byť, že to nebude natoľko kontaminované. Ja myslím, že viac toxických látok pojem z tej zeleniny a ovocia, čo nakupujem v hypermarketoch, čo sú rýchlené, dovážané z celého sveta, tie zemiaky sú prané v chemických roztokoch, aby pekne vyzerali, aj mrkva, je to ožarované a nepodlieha to žiadnej kontrole na obsah chemikálií, pokiaľ to zrovna nie je bio zelenina a ovocie, ktoré sú zase u nás ešte nehorázne drahé.
Ja neverím, že chlorela neviaže vôbec kovy ako to popisuje Cutler, už len samotným obsahom síry, sírnych aminokyselín, chlorofylu a iných látok tieto vlastnosti určite má. Takisto si myslím, že je väčšie riziko jesť ryby a morské plody, než chlorelu, čím je daný živočích vyššie v potravinovom raťazci, tým viac sa v ňom kumulujú chemikálie, preto najviac sú kontaminované veľké dravé ryby, ktoré žijú dlho a pojedia kopec malých iných rýb, rastliny budú vždy menej kontaminované ako živočíchy, lebo sú na začiatku potravinového reťazca.

scarlet | 19. března 2010, 08:19:00 | Upraviť | Odstrániť
tie výroky Cutlera nie sú úplne jasné, ako to vlastne bolo myslené, píše napr.:

"It is an observed fact that many people become severely worse using
chlorella for "detox."

Ale prečo sa ich stav užívaním chlorely zhoršil, pretože bola kontaminovaná alebo pretože jej užívali málo? Ja čítam v knihe od Muttera, chlorela sa dávkuje denne až do 50g!! čo je obrovské množstvo, len tak sa dajú redukovať vedľajšie účinky rozvírenej ortuti, pochybujem, že v takýchto kvantách to niekto sám od seba užíva. Samozrejme chlorela je jemný chelátor, ale veď treba si uvedomiť, že kopec živočíchov funguje len na prirodzenej strave a problémy s kovmi nemajú, takže aj samotné rastliny majú potenciál telo očisťovať a nie len nejaká chemická substancia ako DMSA a DMPS, tie majú dobré chelačné účinky a u ľudí ako sme my sú záchranou, ale nezavrhovať aj prirodzené chelátory, ktoré môžu byť dennou súčasťou našej stravy. Prečo je chlorela dobrá, čo som sa ja dočítala:
- zvyšuje množstvo glutathionu, má vysoký obsah kvalitných aminokyselín - často deficitný v modernej strave, obsahuje esenciálne mastné kyseliny, je zdroj B12, je to vlastne prapotravina v istom slova zmysle dokonalá, má najviac chlorofylu, ktorý napr. bráni rastu rakoviny, obsahuje beta glukány výborné na imunity, druch sacharidov, ktorý je dobrý na obnovu črevnej flóry, pôsobí zásadotvorne, redukuje oxidatívny stres, redukuje škodlivé tuky v krvi, pôsobí proti cukrovke a stukovateniu pečene... k tomu DMSA je len jedna chemikália, ktorá má chelačné účinky ale nič viac...

Čo sa týka tej vlasovej analýzy, ťažko povedať, či sa jednalo o uvoľnený bizmut následkom trávenia chlorely bohatej na bizmut alebo samotná chlorela uvoľnila z tela zažratý bizmut.

Inak sú alternatívy chlorely ešte ale tie sú veľmi drahé, sú to riasy, ktoré sú získavané z veľmi čistých ekologicky chránených oblastí, jednou z nich je napr. totálna superfood blue-green algae Klamath, alebo now robí práškovú organickú spirulinu, ktorá spľňa veľmi prísne kritériá:

"The manufacturer of this product (Parry Nutraceutical) This is a PURE ORGANIC manufacturer! Our new organic Spirulina is Certified under the US Pharmacopoeia Ingredient Verification program, has a HACCP- Food Safety Standards Certification by BVQI, is certified Kosher and Halal by BVQI, and has ISO 9001 (quality certification) & ISO 14001 (certified compliance with environmental practices, the only spirulina production facility to have earned this certification) quality certifications by BVQI. IMO has independently certified this spirulina as Organic as per USDA/NOP-Final Regulations, and Naturland has certified the product as vegetarian (to the ‘vegan’ standard)."

Ja si nabudúce kúpim pol kila tejto organickej spiruliny od now, je to jedna z najlepšie kontrolovaných spirulín, čo som našla, jarrow má dobrú chlorelu a now organickú spirulinu.

Verím, že konzumovaním kontaminovanej chlorely sa stav môže zhoršiť, Mutter doporučuje chlorelu napr. z Južného Japonska, z Číny, Taiwanu a z iných oblastí Japonska nie. Problém pestovania chlorely je hlavne v tom, že dokonca aj organické umelo pestované druhy chlorely môžu ako hnojivo používať anorganický dusík.

4

O tom NDF, čo používa Klinghardt - nano chlorela s koriandrom sa Mutter vyjadruje, že vylučuje menej ortuti, než DMSA alebo DMPS, on ho používa len ako doplnok v závere detoxu. Ten protokol Klinghardta obsahuje stručne témy:
1. zvýšený príjem proteínov, minerálov, mastných kyselín a tekutín ako napr. kozia srvátka zdroj kvalitných aminokyselín, látky na zvyšovanie glutahionu..
2. Koriander, ktorý používa s nožným kúpeľom, ten sa volá Toxaway Fußbad
http://www.toxaway.ch/wirkung.php
3. chlorela, chlorela CGF
4. cesnak a cesnak medvedí
5. rybí tuk
6. zmes tekutých minerálov - Matrix Electrolytes von BioPure
7. zmes fosfolipidov
8. frekvenčná terapia
9. prášok z mucuna bonen ako výborný zdroj na zvyšovanie hladiny dopamínu

5

agnieshka | 17. března 2010, 19:13:48 | Upraviť | Odstrániť
ahojte, zdravim vas vsetkych. ja este k tej chlorelle, ako viete ze je kvalitna, podla coho to zistite? scarlet, o tej chlorelle, na ktoru si mi poslala link pises ze je celkom kvalitna, co to znamena? ze by som sa pri nej nemala bat ze nebude "znecistena" ? ktoru chlorellu povazujete za "najkvalitnejsiu", len aby som si vedela porovnat cenu. viem ze ste to tu asi uz premielali stokrat, ale co by ste este "brali k chlorelle" ako podporu "detoxikacie"? ja som na tom zatial tak, ze akupunktura ciastocne zlepsila moj stav, povedzme tak 15-20%, ale aj to je pre mna krok dopredu,ale stale mi nie je dobre. stale zatial verim tomu, ze najlepsia cesta je uzdravit telo tak, aby si vedelo pomoct samo. Zatial sa o to pokusam. V takom stave ale v akom som ja by som tomu chcela pomoct aj dostupnymi "prirodnymi prostriedkami", ktore opat telu pomozu aby inak fungovalo samo. Co si myslite o uzivani chlorelly, ked nemam vybrate amalgan blomby?? ide o to, ze ja nie som presvedcena, ze dovodom priznakov musia byt blomby, aj ked priznakov mam z tych ortutovych zoznamov hrozne vela. nezda sa mi to, ze tie problemy mam od malicka, akurat cca pred 4 rokmi sa mi to prevalilo o dost masivnejsie, hlavne sa odrazu pridalo spustu "fyzickych problemov". ze by to bola ortut a suviselo s ockovanim a predcasnym narodenim? ze by slo o parazity? co ja viem... ide mi o to, ze by som chcela zacat nieco robit hned a popri tom, mozno postupne, pomaly dat vybrat blomby. ako by ste postupovali v tomto pripade s blombami a chlorellou? som uz tiez unavena z toho, ako dlho mi je nanic, a niekedy to byva naozaj zle, "blbe" je ze pri dietati sa neda uplne vypnut a ja s tymito stavmi niekedy uz fakt nemozem.

scarlet | 17. března 2010, 19:24:19 | Upraviť | Odstrániť
agnieshka... otázka kvality chlorely, to nevie nikto z nás presne, len sa domnievame, že lepšie je kupovať značkovú chlorelu od známych výrobcov, mala by tam byť viac záruka, že chlorela je testovaná na obsah ťažkých kovov, chlorela je jemný chelátor, to môžeš užívať aj keď máš amalgámy, lenže na účinnejšiu cheláciu treba tej chlorelly užívať kvantá, veľa ľudí robí tú chybu, že si dajú len zopár tabliet, cítia sa po nej potom nepríjemne a už ju nechcú užívať, treba zvýšiť dávky aj na 20 g denne a práve tie zvýšené dávky chlorely majú potom schopnosť aj naviazať tú uvoľnenú ortuť a nielen rozvíriť ako to urobí tých pár tabliet. Inak upozornenie, že chlorela v prášku môže byť pre niektorých ľudí problém ju tak konzumovať, nie je to zrovna lahôdka. Veľa ľudí nie je schopných chlorelu stráviť, to treba tiež otestovať predtým, než človek kúpi väčšie balenie. Keď má človek amalgámy, tak asi použiť ten postup, čo tu radila Svetlana, občas si dať DMSA, hlavne pred a po vyberaní blomby.

Agnieska: Yaeyama Brand

Yaeyama, a pioneer in chlorella cultivation, uses a special spray-dry process that breaks the chlorella cell wall, yet preserves the nutrients within. Yaeyama ensures a highly digestible and nutrient-rich product.

The Yaeyama company is known the world over for its 100% fresh-water chlorella, grown on the coral reef island of Ishigaki, Japan. The special spray-dry process used by Yaeyama results in some of the highest quality, most digestible chlorella on the market.

Yaeyama chlorella is rigorously tested by the Japanese government and independent laboratories – and it contains absolutely no added binders, fillers, or flow agents.
http://www.vitaminlife.com/search_index … mit=search

Scarlet má asi túto http://www.vitaminlife.com/product-exec … t_id/25532

6

scarlet | 31. března 2010, 12:04:43
to, čo v chlorele viaže kovy a toxické látky sa volá sporopollein, v Nemecku je dostať samozrejme zase predražené doplnky s touto časťou chlorely, Mutter to stále spomínal v knihe "sporopollein", tak som si to minule hľadala na nemeckých stránkach, u nás píšu napr. toto:
"Sporopolleín
Táto látka je zahrnutá v strednej časti bunkovej steny chlorelly pyrenoidosy. Chlorellová vláknina pôsobí vďaka sporopolleínu úplne výnimočne. Bunkové steny na seba nevratne viažu toxické látky, ktoré potom z organizmu odchádzajú prirodzenou cestou (stolicou). "
Sporopolein okrem ťažkých kovov dokáže naviazať aj toxické látky ako napr. formaldehyd, rozpúšťadlá, rádioaktívne substancie.
Ja preto užívam okrem chelátorov ako DMSA, DMPS, aj zeolity, chlorelu, pektíny... pretože neviem, aké svinstvo môžem ešte v tele okrem kovov mať, tak nech sa prečisťujem komplexne aj od nejakých chemikálií a pod., ja mám aj silnú alergiu na chemikálie, rôzne pachy, vône, parfémy... a toto je častá diagnóza u ľudí s MCS - multiple chemical sensitivity, tak možno mám v tele aj tieto látky.

7

scarlet | 27. května 2010, 08:55:59 | Upraviť  | Odstrániť
dnes som robila prieskum chlorely a najlepšia aj keď drahšia sa mi javí táto:
http://www.iherb.com/Vega-Sequel-Natura … 22896?at=0
Výhodou tejto chlorely je, že obsahuje mimoriadne vysoké množstvo CGF - rastového faktoru, to je to, čo je na chlorele najviac cenené a práve taká sa doporučuje aj pri chelácii, je dobre stráviteľná a má certifikáty na obsah ťažkých kovov, čo sa mi nepodarilo doteraz zistiť u chlorely značky now, yarrow, source naturals - ani na stránkach výrobcov.
http://chloressence.com/products/chlore … lysis.html

Bežné typy chlorely obsahujú CGF len okolo 3-5% a u tejto je výhoda, že má certifikovaný obsah až okolo 25%. Pri tejto potencii potom netreba tejto chlorely brať až toľko ako bežnej chlorely.
Ja som paranoik, čo sa týka rias a obsahu ťažkých kovov, dnes sú tie vody veľmi kontaminované, radšej si priplatím a mám istotu.

scarlet | 27. května 2010, 09:32:23 | Upraviť  | Odstrániť
inak Yaeyama Chlorella od jarrow je kmeň chlorela vulgaris, to je lacná chlorela, oveľa viac sa cení Chlorella pyrenoidosa práve kvôli obsahu CGF

8

scarlet | 29. května 2010, 23:22:07 | Upraviť | Odstrániť
Ivan, chlorela a koriander sú v podstate potraviny a ako také samotné obsahujú minerály, chlorela dokonca dosť vysoké množstvo, napr. železa, vápnika, horčík, fosfor - neviem to presne, ale tieto prírodné látky asi detoxikujú trochu inak ako "chemikálie" typu DMSA, ALA, chlorela najmä obsahom rastového faktora CGF, látkou sporopolein, obsahom chlorofylu, pričom ten rastový faktor je súbor viacerých látok ako nukleové kyseliny, rôzne typy cukrov - glukóza, ribóza, galaktóza... aminokyselín - kyselina glutamová, glycín, alanín, serín... Takže ja myslím, že konzumácia nejakých minerálnych látok v prípade chlorely a koriandra až takú rolu nehrá.
Napr. tu si pozri koľko samotná chlorela obsahuje minerálov a sú to dosť pozoruhodné množstvá:
http://www.chlorella.sk/chlorella.php?chlorellatabs
Asi to, čo má v chlorele hlavnú schopnosť naviazať toxické látky a kovy je látka sporopoleín:
"Sporopolleín
Táto látka je zahrnutá v strednej časti bunkovej steny chlorelly pyrenoidosy. Chlorellová vláknina pôsobí vďaka sporopolleínu úplne výnimočne. Bunkové steny na seba nevratne viažu toxické látky, ktoré potom z organizmu odchádzajú prirodzenou cestou (stolicou). "

9

Po dôkladnom prieskume jediná chlorela, ktorá má naozaj garantovaný nulový obsah ťažkých kovov a arzénu je od jedného nemeckého výrobcu. Pestujú chlorelu v systéme sklených trubíc priamo v Nemecku, nie ako kopec tzv. bio chlorel z Nemecka, čo sa pestuje v Číne, všetky vstupy - ako čistá voda, živiny sú prísne kontrolované, nedochádza tam k žiadnemu znečisteniu z vonkajších zdrojov ako napr. chlorela pestovaná vonku v tankoch. Ja som sa s tým výrobcom o tej chlorele bavila a to, čo písal, dávalo zmysel, pýtala som sa ho aj na rôzne info ako je to presne s tým rastovým faktorom chlorely, ktorým sa prezentuje kopec výrobcov, aký je teda rozdiel medzi vulgaris a tou pyrenoidosa. Táto chlorela je surová, len sušená, pretože vzhľadom na jej čistotu sa nemusí sterilizovať a upravovať teplom, podľa mňa je to najčistejšia dostupná chlorela, pretože tak prísne kontrolované podmienky sa dajú dosiahnúť len v tom systéme, čo používajú oni.

http://www.bioprodukte-steinberg.de/

najlepší zdroj na túto chlorelu je táto lekáreň:

http://www.heilkraft-der-natur.de/index.php?cPath=100

vzhľadom na vysoké poštovné, treba toho kúpiť naraz viac, aspoň kilo, nikde inde na internete nie je lepšia cena, tá lekáreň si to plní sama do vlastných obalov
Scarlet