Re: Dobro a zlo.
Peter-enneagram | 5. března 2010, 14:09:56 | Upraviť | Odstrániť
Ivan napisal -"Dobro existuje aj bez zla. V konfrontácii so zlom sa formuje zlo k dobru. Dobro sa nemusí konfrontovať so zlom, aby bolo dobré."
Ty Betar :-))
Tak ale potom ked to zobereis logicky prisne do dolsedkov tak existuje len dobro a vsetko je ok tak ako to je.A s tym sa da tiez spokojne suhlasit .
A pojem zla je potom logicky len virtualny myslienkovy a emocionalny a docasny koncept cloveka kym sa nepreukaze ze vsetko je vlastne dobro.
Alebo este pripustam aj doplnujucu uvahu v tom zmysle ze Zlo bude existovat len dovtedy kym ho clovek vlastnym usilim a nezmeni na dobro.
Peter-enneagram | 5. března 2010, 18:33:37 | Upraviť | Odstrániť
Ivan pise -
"Tento svet ani ohľadom prírody nie je nastavený len na dobro. Napríklad parazity sú nastavené tak, aby žili na úkor svojej obeti. To je prejav zla.
Keď sa povie dobré baktérie, tak sa myslia také, ktoré nežijú v parazitickej súvsťažnosti, ale symbiotickej."
Vies Ivko -mna zivot riadne priskripol .To m nauclo klast si ine otazky ako si kladu bezni ludia.A pozerat sa na zivot svet aj ludi inym uhlom pohladu a v sirsich a hlbsich suvislostiach.
Ja sam zijem ako parazit na ukor inych ludi ... Vlastnymi silami som to rieisit nevedel a tak som to "eticky logicky a prisne " vyriesil samovrazdou pretoze zit ako neuzitocny parazit je pre muza s este troskou etiky vec neprijatelna.Alebo ked uz teraz tak zijem tak je to vec neskutocne kapkajuca na karbid kazdu hodinu a minutu...co mam urobit? Znovu zopakovat samovrazdu a tentokrat byt preciznejsi tak aby som ju dokoncil ?
Otazka :
Matke sa narodi totalne poskodene dieta.
Cely zivot bude len vegetovat -teda jednoznacne bude zit ako parazit na ukor matky a neskor na ukor spolocnosti.
Je to dieta Zlom ? -Vyjadri sa ...
Alebo je nastrojom ako sa z matky (ak matka dokaze prijat takuto vyzvu "osudu " ) dokaze stat cez bolest ,hladanie ,utrpenie a namahu lepsia a uslachtilejsia bytost ?