1

Téma: Unithiol

http://vse-lekarstva.ru/lekarstva/unitiol.htm

preklad http://translate.google.sk/translate?js … &tl=sk

http://translate.google.com/translate?h … k%26sa%3DN

možnosť objednať http://en.24apoteket.com/product_page.asp?id=1320

http://www.pharmacy1010.com/product_page.asp?id=1320

NAJVIAC ZO VŠETKÉHO MA ZAUJÍMA PRAVDA.

2

Re: Unithiol

Ako užívať injekčný DMPS. http://www.klinghardtacademy.com/Articl … lenge.html

preklad http://translate.google.com/translate?h … lenge.html

Doplnenie výživy po injekcii DMPS: http://www.apothecure.com/tip_dmps_info.php

Preklad http://translate.google.com/translate?h … s_info.php

3

scarlet | 21. března 2010, 21:06:04 | Upraviť | Odstrániť
Ivan, informácie na DMPS sa dosť rozchádzajú... Mutter, Klinghardt pichajú DMPS bežne na začiatku aj každý deň, každý druhý deň pri ťažkých otravách, pri chronických otravách píše Mutter o rozostupoch jeden až štyri týždne, pričom ku koncu detoxu, len jedna injekcia raz za šesť mesiacov, Mutter používa väčšinou len DMPS injekcie, nejak som ani moc nečítala v jeho knihách o DMPS orálnej forme, nemecký toxikológ Daunderer, z ktorého vlastne všetci vychádzajú doporučuje DMPS 1x za 6 týždňov, tak sa to v podstate píše aj v tej DMPS monografii a tak to väčšina ľudí aj dostáva na zahraničných fórach, niektorým to lekári pichajú aj častejšie, 1 DMPS injekcia do týždňa, na fórach ľudia píšu, že príliš časté pichanie DMPS im spôsobilo veľmi nepríjemné stavy, ale ani na tých fórach som nenašla presne návod ako to robiť, u každého je to inak, každý tam experimentuje svojou cestou, niekto užíva chlorelu, lebo je proti chémii, iní zase prisahajú na Cutlera, ďalší len na DMPS a Cutlera úplne zavrhujú, hádajú sa tam, načo pichať DMPS raz za mesiac, keď sa môžu brať tabletky a v konečnom dôsledku sa týmto spôsobom vylúči viac ortuti ako tou jednou injekciou, ja neviem... Daunderer tvrdí a tak sa to píše aj na stránkach toxicentra, že účinky jednej DMPS injekcie pretrvávajú vraj tých 4-6 týždňov, že po vpichnutí injekcie sa mozog intenzívne detoxikuje dva týždne, 35-45 minút po DMPS injekcii sa odoberá moč na test, pretože najviac ortuti sa vylúči práve počas prvých hodín. Vôbec nie je žiadne pravidlo, že DMPS sa pichá raz za dva týždne a tabletky sa môžu jesť aj raz za tri dni. Aj v tej DMPS monografii som našla rôzne dávkovania... iné je chronická otrava, iné akútna otrava, iné ťažké ochorenia, na klinike urobia vždy testy obličiek, pečene a podľa toho sa zvoli aj forma detoxu. Obličkové testy robia aj normálne nemeckí terapeuti, ktorí poskytujú DMPS terapiu. Podľa mňa to DMPS raz za šesť týždňov zahŕňa takú bezpečnostnú rezervu pre všetkých a ide o dávkovanie pri chronickej otrave. Väčšinou sa používa pri pichaní DMPS injekcií časová schéma napr. 2-2-2-3-3-3-4-4-4...to sú rozostupy v týždňoch, čiže prvé tri dávky 1 DMPS injekcia raz za dva týždne, potom ďalšie tri dávky jedna injekcia raz za tri týždne, nemusí to byť presne takto ale princíp je tie rozostupy postupne zvyšovať, na určenie sa používa výsledok vylučovacieho testu.
Mňa tiež napadlo, či to dmps u Teba Ivan len neviaže nejaké toxíny...hlavne, keď ti bolo po ňom OKAMŽITE dobre, pretože u ortuťových je väčšinou pri prvých dávkach DMPS skôr zle alebo ani nič nepozorujú, žiadne výrazne zlepšenie. Pri injekciách ak sa zlepšenie dostaví, väčšinou trvá veľmi krátko od pol hodiny do pár hodín, časom tie dobré obdobia sa predlžujú.
Na podporu chelácie si kúpte sodium selenite - anorganickú formu, organické formy selénu moc nemajú vylučovací efekt, zabudujú sa rýchlo do bunkovej membrány a pri chelácii je potrebné aby selén na seba nabalil ortuť a vylúčil ju von. Ja blbec som si až teraz pozrela doma, čo to vlastne mám za selén, je to selén organicky naviazaný na aminokyselinu methionin, tak si kúpim ten sodium selenite, stojí to 7 dolárov.

Peťo, no keď tie injekcie DMPS znášaš dobre, tak ja osobne by som ich na sebe pichala častejšie, než len raz do mesiaca, možno raz do týždňa, ale tak by som to urobila ja, samozrejme stále by som sa sledovala - čím ťažšie reakcie, tým väčšie rozostupy by som zvolila, aby sa telo z toho spamätalo. A časom treba tie rozostupy zvyšovať. Vychádzam aj z toho, že nemáš teraz žiadne iné prostriedky ako detoxikovať, chlorelu, zorex vo väčších množstvách na orálne použitie, dmsa. Problém je, že my nemáme žiadne reálne testy, ktoré by sa v podstate mali robiť po každej DMPS injekcii, koľko ortute a ťažkých kovov sa vylučuje, takže môžeme sa riadiť len nejakými subjektívnymi pocitmi, ktoré nie vždy sú ale smerodatné. Ja osobne na sebe mám pocit, že po tej druhej injekcii unithiolu a čo som robila ešte toho cutlera s DMSA, nastal nejaký zlom, niečo sa v telo uvoľnilo, nastala výrazná zmena - nárast energie, zostrenie zmyslov, mozog začal registrovať aj iné vnemy, chuť robiť veci a nielen pasívne tupo vegetovať, toto trvalo asi tri-štyri dni počas brania DMSA a ešte tri dni po a bolo to dva týždne po druhej dávke unithiolu, teraz sa mi zase stav zhoršuje ale nie až natoľko ako predtým, k večeru je mi vždy horšie a prichádza na mňa tá fyzická slabosť, zaspávam už o deviatej. V pondelok alebo utorok si dám tretí unithiol a uvidím.
Osobne si ale myslím, že bezpečnejšia cesta ako si dávať DMPS IV je práve ho kombinovať aj s orálnymi chelátormi, čiže DMPS možno raz za dva až štyri týždne a medzitým chlorelu, riasy, zelené zmesy, pektíny, DMSA, DMPS - zorex, NAC, sylimarin, fosfolipidy, tak to budem robiť ja.

Ivan, injekcie používam bežné 10 ml, ihly čierne aj na IV aplikáciu, sú o niečo tenšie ako zelené a DMPS nimi v pohode prejde, tie čierne sú aj do svalu, na dezinfekcu bežný benzynalkohol alebo majú na to aj špeciálne prípravky, ale to je zbytočné - všetko kúpiš v hocijakej lekárni. Treba VŽDY z injekcie vytlačiť všetok vzduch, robí sa aj kontrolná aspirácia - že napr. keď si to človek pichne do svalu, tak potiahne piest striekačky kúsok naspäť, či nenapichol cievu - v striekačke sa objaví krv ale to je minimálna pravdepodobnosť, pri IV sa robí test, či je človek v žile, že potiahne piest a objaví sa krv, ale ja to nerobím, ono človek veľmi rýchlo zistí, či dané liečivo ide mimo žily, vznikne tam hrča a keby aj, u unithiolu to vôbec nevadí, keď to ide aj len pod kožu - to som si zisťovala, lebo raz sa mi to podarilo pichnúť mimo žily trochu a všetko sa to krásne vstrebalo, nezostalo tam nič. Ale pre Teba je najbezpečnejšie to pichnúť si do zadku.

4

Peter-enneagram | 21. března 2010, 10:31:01 | Upraviť | Odstrániť
pri IV sa robí test, či je človek v žile, že potiahne piest a objaví sa krv, ale ja to nerobím, ono človek veľmi rýchlo zistí, či dané liečivo ide mimo žily, vznikne tam hrča a keby aj, u unithiolu to vôbec nevadí, keď to ide aj len pod kožu - to som si zisťovala, lebo raz sa mi to podarilo pichnúť mimo žily trochu a všetko sa to krásne vstrebalo, nezostalo tam nič.

Toto mozem potvrdit Ivan aj ja .Ja si ten test ci tam mam krv kratkym povytiahnutim a som teda v zile robim lebo som len zaciatocnik.Pri druhej aplikacii sa mi nedarilo trafit ihlu do laktoveho zhybu a tak som skusil najst zilu na zapasti - na prvykart som siel bokom.naozaj som to hned spoznal tym ze mi tam navrela nebolestiva a nestipajucahrca.Potom sa este asi dvadsat minut zvacsovala sama od seba ako pri opkuchline.Do vecera sa vsak krasne stratila bez akychkolvek nasledkov.DMPS ma naozaj tu velku vyhodu ze moze ist aj do zily aj do svalu ci lymfy.
Ako skrtidlo pouzivam dly elasticky obvaz -to ma tu vyhodu na rodzeil do gumy ze si mozem pekne prichytit a podrzat zubami .
a este jedna prakticka rada -skor ako som s IV aplikaciou tak som si nasiel na nete chatujucu sestricku ktora bola ochotna mi to osobne pr kave vysvetlit trpezlivo dvakrat .Stacilo jej na chate otvorene povedat co chcem vediet a zdoraznit ze nebudem od nej vyzadovat aplikaciu .ze chcem len ustyn navod. Lebo najst cloveka ktory Ti bude pichat neznamu rusku inejkciu do zily je problem aj keby to bola Tvoja vlastna sestra.Je to pre tychto ludi privelke existencne (strat zamestnania ) a pravne riziko.Ani ja by som to nerobil ani velmi dobremu priatelovi.Na druhej strane ak to zvladaju narkomani v abstinecnom stave alebo cukorovkari tak preco by som to nezvladol ja alebo Ty.
Ihly ti poslem tie cierne o ktorych pise scarlet.

5

scarlet | 26. března 2010, 15:32:19
ohľadom farmakokinetiky a polčasu rozpadu dmps som našla toho veľa, napr.:
Po orálnej dávke sa DMPS z tráviaceho traktu rýchlo absorbuje prostredníctvom difúzie. V pokusoch na zvieratách sa absorbovalo 30-60% podaného DMPS. Najvyššie koncentrácie v plazme boli u ľudí zistené po 3,7 hodinách. DMPS sa rýchlo a prevažne v oxidovanej forme vylúči obličkami do moču, polčas rozpadu predstavuje u ľudí po podanej intravenóznej dávke len okolo jednej hodiny.
Výskumy na ľuďoch ukazujú, že už po 30 minútach 80% aplikovaného IV DMPS sa nachádza v oxidovanej forme v krvnej plazme a po 12 hodinách už nie je dokázateľný žiadny pôvodný, to znamená redukovaný DMPS.
Po intravenóznej injekcii dosiahlo DMPS nezávisle od podanej dávky najvyššie koncentrácie v plazme a v obličkách. Vyššie koncentrácie boli namerané tiež v koži. V ostatných orgánoch, obzvlášť v mozgu boli namerané len veľmi malé množstvá. U ľudí bolo 90%, u zvierat a potkanov 70% DMPS naviazané na proteíny v plazme. Táto väzba však nebola veľmi pevná. Z výskumoch na potkanoch sa odhaduje, že DMPS sa najskôr dostane do medzibunkového priestoru ako medzitransportného priestoru.
Pokusy in-vitro však dokázali, že DMPS dokáže preniknúť membránou do ľudských červených krviniek pravdepodobne prostredníctvom aniónového transportu.
DMPS je predovšetkým vylučované obličkami. Zatiaľčo pol hodinu po orálnej aplikácii ešte asi 20.6% resorbovaného DMPS bolo v krvi nezmenené, po 12 hodinách už žiadne nezmenené DMPS nebolo dokázateľné.
Aby sa dosiahla účinnosť IV DMPS podávania, treba orálnu dávku zvýšiť asi 2,5x. DMPS je efektívne hlavne nielen svojou afinitou k Hg ale tým,že vytvára s ňou pevné väzby.

Peťo, tých informácií je tam strašne moc a napr. doteraz presne vôbec nie je objasnené akým spôsobom DMPS ortuť z tela vylučuje, odhaduje sa, že sa to deje organicko-aniónovým transportom (ani neviem presne, čo to je, resp. nemám silu po tom pátrať teraz) Preberalo sa tam napr. že u akútnych otráv sa dokázalo o niečo efektívnejšie podávanie menších množstiev DMPS v častejších dávkach, u chronických môžu byť aj tie jednorazové vyššie dávky.
Tieto informácie mám z knihy od toxikológa Daunderera, z ktorého všetci čerpajú a na konci doporučuje pri chronických otravách podanie jednej DMPS injekcie raz za šesť týždňov.

6

tak som sa vŕtala na fóre a našla som tam zopár zaujímavých skúseností ľudí. Takže pri chronickej otrave si myslím, že je lepšie podávanie dmps asi do svalu, než do žily, z toho svalu sa to uvolňuje pomalšie a nepôsobí to tak razantne. U akútnych otráv je naopak výhodné podávanie do žily, kedy treba čo najrýchlejšie posťahovať voľnú ortuť. Oni to pichajú do tej žily lekári hlavne aj kvôli tým vylučovacím testom, ktoré sú na to tak nastavené. Práve pri chronickej otrave má väčší význam, keď sa to dmps "deponuje" uloží vo svale alebo v tuku (v prípade podkožnej injekcie) a odtiaľ sa pomaličky uvolňuje a možno má tak aj väčšiu šancu povyťahovať z tkanív tú zažratú ortuť. Dokonca práve pri IV aplikácii, kedy je ten nástup veľmi rýchly, je aj práve vysoké to riziko alergie na DMPS. Potom som premýšľala, či celú ampulku naraz aplikovať alebo si ju rozdeliť na viac dávok, napr. tri dni za sebou po ca 1,6 ml, jedna ampulka má 5 ml, to mi príde tiež logickejšie, nakoľko DMPS podľa toho, čo som dnes čítala o tých polčasoch rozpadu, sa veľmi rýchlo vylučuje z tela preč, možno takéto menšie ale častejšie dávky by boli pre telo šetrnejšie a v konečnom dôsledku účinnejšie. K tomuto som našla aj dva zaujímavé príspevky. Jedna si tam pichá podkožne DMPS každý druhý tretí deň do brucha v malých množstvách okolo 0,5-1 ml a píše, že má s tým výborné skúsenosti a nemá také nepríjemné symptómy ako pri IV aplikácii.

scarlet | 26. března 2010, 21:20:10 | Upraviť | Odstrániť
Inak aj pri iných liekoch som našla skôr odkazy typu, že pri akútnych problémoch do žily, pri chronických je výhodnejšie podanie do svalu a pomalšie a dlhšie uvoľňovanie liečiva a tým pádom jeho dlhšie zotrvanie v tele. Ja som si bola dnes nakúpiť ihly na podkožnú aplikáciu a nabudúce to urobím tak, že si dmps ampulku rozdelím na 3-4 dávky a budem si to pichať 3-4 dni po sebe a potom pauza. Ešte je tu problém sterility s otvorenou ampulkou, ja to urobím tak, že vatový tampón namočím do benzinalkoholu a priložím na ampulku a prelepím páskou, je to len podkožne, tak to zase nemusí byť 100%. Ja keď si dám tú celú ampulku DMPS do žily, ja som z toho vždy tri dni hotová, teraz to už bolo síce o dačo lepšie ale cítim sa stále dosť mizerne, podľa mňa je logickejšie sa riadiť tým princípom Cutlera ako sa dáva každých 8 hodín dmps, tak aj dmps jednoducho aplikovať injekčne na viac krát v menších dávkach, aby tá aktívna nezmenená forma DMPS bola v tele čo najdlhšie. Tá žena, ktorá si to tak pichá do brucha, písala, že ten sírny zápach moču sa pri subkutánnom pichaní objavuje až o nejakých 8 hodín, ale ona si pichá aj malé množstvo a vychádza z toho, že ten tuk v bruchu pôsobí práve dobre ako rezervoár.

scarlet | 26. března 2010, 21:06:17 | Upraviť | Odstrániť
Klinghardt opakovane píše vo svojich materiáloch o jednom prípade, preložím doslova, čo tam píše:
"Krátko tu popíšem jeden prípad, bol to môj objav, ktorý som urobil pred desiatimi rokmi:
- Keď sa robí detoxikácia ťažkých kovov, vždy sa predtým dmps podávalo vnútrožilovo. Študovaním materiálov sme sa ale dozvedeli, že otrava ortuťou, predovšetkým u neurologických pacientov, je práve veľmi často v nervovom systéme čreva.
Vieme, že 95% serotonínu sa netvorí v mozgu ale v čreve.
To znamená, že všetky tie tzv. hormóny dobrej nálady, noradrenalín, neurotransmitery, ktoré súvisia s pocitom, že človek sa cíti príjemne, sa z väčšej časti tvoria v čreve a nie v mozgu, to je hlavne v povedomí ľudí a tento názor treba zmeniť.
Položil som si potom otázku, či otrava ťažkými kovmi môže sídliť nielen v mozgu ale aj v čreve?!? Potom som jednoducho použil metódu, ktorá sa často aplikuje v neurálnej terapii a DMPS namiesto IV som aplikoval subkutánne do brucha.
Tu je jeden prípad, ťažkootrávený zubný lekár s neurologickými príznkami. Pichli sme DMPS do žily a vyšli len 2ug ortute na liter v moči, to je veľmi malé množstvo. Potom som mu pichol do brucha subkutánne DMPS a vyšlo cez 1500uq ortute=1,5 mg a toto množstvo ortuti v moči, keby niekto vypil, tak by určite zomrel. Toto vyvolalo množstvo 0,5ccm DMPS, čo mnohých lekárov musí privádzať do úžasu, pretože normálne sa podáva množstvo 5ccm (5ml), to je takmer homeopatické množstvo dmps, ktoré bolo jednoducho pichnuté do brucha a cez neurologické reflexné cesty transportované cez nervy do miechy, z miechy do brušných orgánov a zase naspäť a v priebehu 24 hodín sa uvoľnilo toto nenormálne množstvo ortuti"
Inak na tom fóre práve aj Dr. Mutter doporučoval dvom ľuďom pichať DMPS podkožne do brucha, tí ľudia si to potom môžu aj sami pichať častejšie a nemusia kvôli každej injekcii chodiť k lekárovi.

7

scarlet | 27. března 2010, 09:45:19
Ivan, aká ihla sa na akú aplikáciu použije - je podmienené hlavne tým, či daný roztok prejde tou ihlou, niektoré roztoky pre i.m. sú olejové suspenzie a neprejdú napr. tenšou ihlou... ak prejde roztok aj tenšou ihlou, je lepšie samozrejme kvôli väčšej šetrnosti a menšej bolesti použiť takú. Môžeš použiť na s.c. aplikáciu aj čiernu ale prečo by si to robil, keď to bude fungovať aj s oranžovou alebo inzulínovou, potom ťa len bolesť odradí od ďalších aplikácií, Peťo si pichá do zadku "subkutánne tenké ihly", písal tu ten rozmer 0,5x25mm, keď mu to funguje, tak prečo nie.
scarlet | 27. března 2010, 09:30:12
toto je ihla na inzulín:
http://www.emed.sk/product_info.php?products_id=4857
alebo dlhšia:
http://www.emed.sk/product_info.php?products_id=4849
štandardne sa používa na podkožnú aplikáciu:
http://www.emed.sk/product_info.php?products_id=5175
treba vždy urobiť na bruchu taký faltík a do toho jednoducho pod miernym sklonom alebo kolmo pichnúť asi na dĺžku 1 cm príp. podľa tukových zásob jedinca
scarlet | 27. března 2010, 09:25:15
striekačky stačia 5ml
uvidím ako to pôjde to pichanie do tuku a účinky z toho, ale ja by som to možno pichala aj systémom cutlera 3 dni a potom pauza napr. týždeň, pichanie dmps na doraz ako to robíš Peťo Ty neviem, či to je až také rozumné a či to až tak urýchli detox, u teba je tá ortuť zažratá rokmi a telo potrebuje čas to dostať do toho medzibunkového priestoru, to agresívne podávanie dmps sa robí hlavne u akútnych otráv alebo ťažkých ochorení v kombinácii s dialýzou. Možno vás teraz nepoteším ale niektorým ľuďom nezabralo ani to dmps - jednoducho ich telo z nejakého dôvodu nevylučovalo ortuť, to som práve čítala včera na tom fóre a tým radili lekári experimentovať, tá jedna, čo si pichá podkožne dmps, dostávala predtým DMPS IV, po nejakej dobe už prestala vylučovať ortuť, prešla na rok na cutlera, zase sa jej telo rozbehlo vo vylučovaní a teraz to kombinuje cutlera s podkožným dmps, takže nezavrhovať ani dmsa a cutlera a treba skúšať, každého telo je iné a naučiť sa pozorovať. Ja som na sebe zistila, že tá jedna ampulka DMPS do žily je pre moje telo šok a úplne ho to na pár dní rozhodí, mne sa napr. úplne vysušili pery a tak popraskali, že mi už tri dni krvácajú, neviem, ako to s tým súvisí, ale cítim sa proste ako keby chorá po tej IV aplikácii, toto som napr. po cutlerovi so zorexom nemala. Takže idem na menšie a častejšie dávky do tuku príp. do svalu a uvidím. Pri šetrnejšou a častejšom dávkovaní možno aj telo skôr mobilizuje sily na vylučovanie, zase to treba len vyskúšať.
scarlet | 27. března 2010, 09:10:47
pichanie podkožných injekcií je veľmi jednoduché, to ste mohli vidieť aj na tom videu, vybavenie stačí takisto úplne jednoduché, to, čo používajú cukrovkári - oni majú na to špeciálne inzulínové perá a pumpy ale to je len na inzulín, uľahčuje im to časté pichanie inzulínu aj 3x za deň, na tom videu to bola 0,4x12 mm tenká ihla, na podkožnú aplikáciu vám stačí ihla oranžová 0,5x20mm, bývajú ešte aj kratšie ale štandardne v lekárni som dostala len 0,5x25mm, potom sa tá ihla neaplikuje na celú dĺžku samozrejme ale len asi 1cm, vždy závisí koľko tuku má ten človek na tom bruchu, u obéznych ľudí sa to pichá hlbšie, u chudých stačí ten 1cm, dajú sa kúpiť ešte aj ihly na inzulín 0,4x12mm alebo 0,4x20mm pre podkožné aplikácie, ale tie som nezohnala v lekárni, jedine objednať cez net. Peťo podľa toho, čo písal, si pichá do svalu fajnovú tenkú oranžovú ihlu 0,5x25mm, tak preto ho to moc nebolí smile). A keď mu to v pohode prejde takou ihlou, tak by to možno prešlo aj tou inzulínovou. Na nasávanie používajte hrubšiu ihlu, napr. ružovú a potom vymeniť.
S tou oxidáciou otvorenej ampulky Ivan... neviem. V nemocniciach väčšinou dané liečivo nechajú v natiahnutej striekačke, čo ale v prípade dmps a problémov plastov a ftalátov moc nie je dobrý nápad, to by sa muselo dať len do niečoho sterilného zo skla z vrchnákom. Alebo jednoducho dať navrch malý dezinfikovaný vatový tampón a prelepiť to nejakou kvalitnejšou páskou, nie látkovou, ale nepriedušnou.

8

scarlet | 27. března 2010, 12:53:48
Marek, ak je to vírusového pôvodu - inkubačná doba, tá môže byť zrovna tie tri dni, ihly sa dajú kúpiť hocikde, v každej lekárni, kúp si čierne a oranžové - tie čo používa Peťo do zadku - bude ťa to málo bolieť, na nasávanie môžeš kúpiť zelené, ružové.
scarlet | 27. března 2010, 12:49:04
čítam práve jeden príspevok na fóre, pacientka so sklerózou multiplex a ani po 10 unithioloch IV skoro nič nevylúčila, unithiol sa vylučuje hlavne obličkami a Dr. Mutter jej doporučil vyskúšať DMSA - vylučuje sa črevami a mne napadá, že ja keď som mala také obličkové bolesti, je možné, že moje obličky už nestíhali všetko vylúčiť, potom som si dala DMSA a to odpratalo zvyšky cez črevá von a preto sa mi tak náhle uľavilo

Ivan | 27. března 2010, 13:00:24
Dá sa tou oranžovou ihlou natiahnúť striekačka, alebo treba použiť čiernu?

scarlet | 27. března 2010, 13:11:02
oranžovou to pôjde asi ťažko, vyskúšaj, možno zmákneš ten 1ml, ale lepšie zelenou, ružovou - hrubá, aj čiernou to ide - tak ja nasávam pri IV

9

borko | 27. března 2010, 00:10:29
Peťo, možno takto nejako sa to pichá http://www.youtube.com/watch?v=D61dUqFeXKc&NR=1

Ivan | 23. března 2010, 08:11:39
Lola, tu treba pichnúť:

PunBB bbcode test

Tu je videá http://www.youtube.com/watch?v=OZrOH-kx … re=related

http://www.youtube.com/watch?v=Spoz3T5D_SU

10

Ak Ti nejde zlomiť ampulka - zober si kúsok šmirgľu, inak sú na to aj také malé špeciálne pilníky a v mieste zlomu tú ampulku trochu narež.
Vzduchová bublina - to treba dávať hlavne bacha pri IV aplikácii, ale jasné vzduch vždy dať preč, po nasatí lieku ja vždy trochu piest striekačky potiahnem naspäť, aby som vysala liek aj z ihly a zbytočne to nestriekalo pri dostávaní vzduchovej bubliny von (hlavne u tej tenkej izulínovej to je otravné) a potom treba striekačku nakloniť do boku tak, aby sa tá vzduchová bublina držala v rohu a tak ju jemne vytláčať pohybom piestu, prípadne aj trochu poklepať po striekačke prstom zvonku
urobte si niekto ten zrenicový test, ma zaujíma, či to len mne tak bláznivo reagujú zrenice alebo aj vám